banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Sztrájkközeli hangulatban kezdik a BL-idényt a sztárfocisták a túlzsúfolt versenynaptár miatt

A sztrájk lehetőségét sem zárja ki Rodi, a Manchester City labdarúgócsapatának spanyol középpályása, nehezményezve a túlzsúfolt futballidényt.

Amíg az elmúlt idényben összesen 63 mérkőzést kellett játszania, addig a megváltozott Bajnokok Ligája és a klubvilágbajnokság még több összecsapással terhelte a versenynaptárt, a topcsapatoknak és azok játékosainak így akár 85 találkozója is lehet az idényben. Amikor Rodrit erről kérdezték egy keddi sajtótájékoztatón, azt mondta, hogy az elégedetlenség akár sztrájkhoz is vezethet.

Fotó: a Manchester City Facebook-oldala

„Szerintem közel állunk hozzá, de érthető. Szerintem ez általános vélekedés, és ha ez így halad, eljön az a pillanat, amikor már nem lesz más lehetőség. Nem tudom mi fog történni, de aggaszt mindket, mivel mi vagyunk a szenvedő felek” – mondta. Hangsúlyozta, hogy egy játékos nem játszhat 60-70 meccset. „Nagyjából 40 és 50 meccset képes a legmagasabb szinten lejátszani. Azt követően a teljesítmény csökken, mert lehetetlen az erőnlétet fenntartani. Vigyáznunk kell magunkra, mi vagyunk ennek a sportnak vagy ennek az üzletnek a főszerepelői” – jegyezte meg.

A Manchester United szerdán az Interrel játszik a BL első fordulójában. Ismeretes, hogy ettől az idénytől bajnoki rendszerben szervezik a nemzetközi klubtornákat. Kedden többek között Juventus–PSV (19.45 óra), Real Madrid–Stuttgart (22), Bayern München–Dinamo Zágráb (22) és AC Milan–Liverpool (22) összecsapások lesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?