BL-selejtező: horvát, szerb és szlovák csapat is lesz a főtáblán

A Fradit búcsúztató dán bajnok, a Midtjylland számára túl nagy falat volt a Slovan Bratislava.

Azerbajdzsánban is győzni tudott a Dinamo Zágráb, azt követően, hogy egy héttel korábban, hazai pályán 3-0 arányban múlta felül az FK Qarabag gárdáját. A mezőnyben a házigazdák domináltak, azonban a horvát bajnok sokkal hatékonyabb volt, s 32. percben, M. Pjaca révén megszerezte a vezetést, amivel lényegében el is dőlt a párharc. Az 53. percben a Qarabag hátvédje, M. Silva is feliratkozott a góllövők közé, pechjére a saját kapujába juttatta a labdát.Ünnepel a horvát bajnok | Fotó: Facebook/GNK Dinamo Zagreb

A Crvena Zvezda már a 26. percbe ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett egygólos hátrányát, B. Duarte büntetőből szerezte meg a vezetést a Bodoe/Glimt ellen. Az 59. percben U. Spajics is betalált, s mivel a norvég bajnok nem tudta bevenni a belgrádiak kapuját, a Crvena Zvezda jutott tovább.

A Ferencvárost búcsúztató Midtjylland számára Pozsony jelentette a végállomást a BL idei kiírásában. A Slovan a 33. percben M. Tolic révén megszerezte a vezetést, azonban a dánok bő negyedóra alatt megfordították az állást, előbb A. Simsir, majd Fraculino talált be. A szlovák bajnoknak azonban erre is volt válasza, M. Tolic és T. Barseghian révén. Mivel az első meccs 1-1-es döntetlennel zárult, a pozsonyi gárda jutott a főtáblára.

A negyedik szerda esti mérkőzést a Slavia Prága nyerte 2-1-re, azonban mivel egy héttel korábban a Lille két góllal diadalmaskodott, a francia csapat jutott tovább. A cseheknek ennek ellenére less képviselőjük a BL-ben a másik prágai klub, a Sparta révén.      

Kapcsolódók

Kimaradt?