Sarmasági győzelemmel zárult a Szent István-napi focitorna

Idén 20. alkalommal rendezték meg a szilágysági Szent István-napi öregfiúk focitornát, melyen 12 csapat mérkőzött meg. Ezúttal a legjobbaknak a sarmasági játékosok bizonyultak, ők vihették haza a vándorkupát.

Már a reggeli órákban nagy volt a készülődés a Szilágysámson községhez tartozó Mocsolya település sportpályáján. A szombati rendezvényre 12 csapat jelentkezett, a játékosok nagy lelkesedéssel várták a megmérettetést, abban bízva, hogy a legjobbakként ők vihetik haza a vándorkupát.A győztes csapat | Fotó: A szerző felvétele

A legjobbnak a sarmasági csapat bizonyult, ők vihették haza a vándorkupát, míg a második helyen Szilágyzovány csapata végzett.  Crisan Roland lett a legjobb játékos, Szekrényes László a gólkirály, Király Zoltán pedig a legjobb kapus. Kovács Kuruc János szervező is gratulált a csapatoknak, hozzátéve, a házigazdák kiválóan szerepeltek és ez alkalommal is egy újabb sikeres focikupát zárhattak.

Bántó Zoltán oklevéllel jutalmazta a játékvezetőket, a résztvevő csapatokat, támogatókat, szervezőket és mindazokat, akik valamilyen módon hozzájárultak az esemény sikeréhez. Mint elhangzott, a következő futball bajnokságra, a Szüreti kupára, szeptember végén kerül sor Kraszna községben.

 

Bántó Zoltán, a község polgármestere elmondta: a magyar csapatok, a 30 éven felüli játékosok nagyon ügyesen játszottak, küzdöttek. Örül, hogy községükben rendezték meg a bajnokságot, mert számukra ez nagyon fontos és jelentős sportesemény. Az elmúlt évekhez hasonlóan, szeptemberben egy újabb neves sportrendezvény házigazdái lehetnek, ők szervezik meg az országos hegyikerékpáros versenyt, a Vlegyásza kupát. Mint mesélte, céluk, hogy tudatosítsák a helyi gyermekekben, fiatalokban, hogy van jövő a sportban, a fociban, ezért arra bíztatja őket, hogy sportoljanak. „Hogy ma ez a rendezvény itt, Szilágysámsonban, Mocsolyán megvalósulhatott, azt jelenti, erős közösségünk van, de mindez nem jöhetett volna létre a megyei, valamint a helyi RMDSZ és a számtalan önkéntes, támogató hozzájárulása nélkül” – mondta a polgármester.

Seres Dénes parlamenti képviselő a mérkőzések után köszöntötte a jelenlévőket, a szervezőket és gratulált a győztes csapatoknak. Mint mondta, világszerte a napokban, ahol magyarok élnek, ünnepeltek, megemlékeztek, tiszteletüket fejezték ki a múlt iránt. „Több mint 1000 éve itt vagyunk ezeken a területeken, ahol István királyunk megalapította a keresztény Magyarországot. Bár mi nem élünk annak keretén belül, úgy érezzük, hogy mindannyian hozzá tartozunk. Számos helyen ünnepségeket rendeztek, mi, szilágyságiak, focibajnokságot tartottunk Szent István emlékére, tiszteletére” – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, az összefogás erejével több mint ezer éve itt vagyunk, erős közösséget alkotunk. Az elmúlt választásokkor bizonyítottunk, és az idén még bizonyítanunk kell, mert csak együtt lehetünk erősek, együtt győzhetünk, ugyanúgy, mint a csapatsportban.

Kapcsolódók

Kimaradt?