Foci Eb: Fordítottak az ukránok a szlovákok ellen, szorossá vált a románok csoportja

Bár már az első húsz percben hátrányba került Rebrov csapata Szlovákia ellen, ezúttal nem zuhant össze, 2–1-s győzelmével megőrizte reális esélyét a továbbjutásra.

Mivel 3–0-ra kaptak ki Romániától, a továbbjutás szempontjából az ukránok számára meghatározó volt számukra a szlovákok elleni meccs, ahol nem engedhettek meg maguknak hasonló teljesítményt. Ezzel szemben Calzona csapata az Eb eddigi egyik legnagyobb meglepetését okozta az első fordulóban a belgák legyőzésével és jó helyzetből várta a találkozót.Fotó: Facebook/UEFA EURO 2024

Támadó szellemben kezdték a szlovákok a mérkőzést, igyekeztek nyomást gyakorolni az ukránokra már az első percekben. Hamar közel is kerültek a vezetés megszerzéséhez, Trubinnak kellett komoly védést bemutatnia.

Nem sokáig tudta viszont elhalasztani az ukrán kapus a kék mezesek gólját, egy jó beadás után az első meccsen is eredményes Ivan Schranz fejelt a hálóba. A szlovákok előnyben is irányítani tudták egy ideig a játékot, de Rebrov játékosai előtt adódott néhány helyzet a későbbiekben az egyenlítésre.

Mudryk egymás után többször tudott veszélyeztetni, egyik lövésével a kapufát is eltalálta. Kimaradtak viszont az ukránok lehetőségei az első félidőben, 1–0-s szlovák előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

Komoly lehetőséggel kezdték a második játékrészt is a sárga mezesek, de Dovbyk nem tudta kapura irányítani a labdát. Néhány perc múlva viszont már megérkezett az ukrán egyenlítés, Saparenkót hagyták üresen a szlovák védők, ő pedig kihasználta a helyzetet.

Döntetlennél lehűlt egy ideig a mérkőzés, kevesebbet próbálkoztak a csapatok, az utolsó negyedórában viszont ismét rákapcsoltak az ukránok. Saparenko passza után Jaremcsuk tette el a labdát a szlovák kapus mellett, ezzel megfordítva a mérkőzés állását. Bár hajtottak a szlovákok az egyenlítésért, nem jött össze nekik, Ukrajna 2–1-re nyerte a meccset.

Az ukránok győzelmével igazán szorossá vált a csoport állása. Jelen pillanatban hozzájuk hasonlóan a szlovákok és az egy meccsel kevesebbet játszó románok is három ponttal állnak. Iordănescu csapata szombaton este tíztől a belgák ellen lép pályára Kölnben.

Szlovákia – Ukrajna 1–2 (1–0)

Merkur Spiel Aréna, Düsseldorf

Vezette: Michael Oliver (Anglia)

Gólszerzők: Ivan Schranz (17.), illetve Mikola Saparenko (54.), Roman Jaremcsuk (80.)

Sárga lapok: R. Jaremcsuk (84.)

Kapcsolódók

Kimaradt?