Történelmet írhat a szilágysági FK Kraszna csapata

Már a hétvégén nagy győzelmet aratott az FK Kraszna U19-es csapata – mondta Stanciu Rudolf, a futballklub elnöke. A sikerszéria két éve indult, amikor Morar Florin edzővel megalakították a csapatot, és a tavaly megnyerték a megyei bajnokságot, továbbjutva a megyeközi selejtezőre. Az idén nem volt kérdés a megyei bajnokság megnyerése, a fiúk most abban bíznak, hogy egyre feljebb jutnak az országos bajnokságban.

„Megnyertük a megyei bajnokságot, rekord eredményt értünk el, mert 26 mérkőzésből 26-ot sikerre vittünk, 211 gólt rúgtunk és csak hetet kaptunk, ami országos rekord, hiszen ilyen nem volt még egy bajnokságon sem. Bizakodva indultunk az első megyeközi selejtezőre, ahol legelőször Bihar megye bajnokával, a CAO Oradea-val játszottunk, és 5-0-ra győztünk” – mesélte az elnök. A csapat reménykedve készült a második megyeselejtezőre, amit ugyancsak idegenben játszottak Máramarossziget bajnokával, a CS Plimobbal, és bár nem volt könnyű meccsük, mert 10 emberrel maradtak a meccs végére, és az ellenfél egy adott pillanatban 2-1-re vezetett, a krasznaiak mindent beleadtak, és visszafordították az eredményt 2-4-re, továbbjutva az ország nyolc legjobb csapatába.

Fotó: Vékás Albert

A harmadik megyeközi selejtezőt otthon játszották a CIL Blaj csapattal, teltházas stadion, közel ezer néző előtt, és bár rosszul indítottak, mert a 20. percben az ellenfél 2-0-ra vezetett és egy embert kiállítottak a krasznaiaktól, sikerült megfordítaniuk az eredményt, így 4-2-re győztek, hiszen „a 11. játékos a közönség volt” – elevenítette fel Stanciu Rudolf.

A sorozatos győzelmek után az FK Kraszna bejutott az országos elődöntőbe, melynek első mérkőzését szombaton játsszák Brassó megyében, az ACSM Codlea csapatával, majd a rá következő héten Szilágy megyében lesz a visszavágó. A legjobb csapat az országos döntőbe fog menetelni. „Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, mert, még ilyen nem volt a megyében, hogy egy magyar község eljusson idáig. Úgy érezzük, hogy mellettünk áll az egész közösség, az önkormányzat, a polgármesterünk is mindig egy nagy dobbal jelenik meg a mérkőzéseken és biztat. Azt érezzük, hogy ha eljutottunk idáig, elmondhatjuk, hogy jó csapatunk van. A fiúk bíznak magukban, és úgy vélik, hogy meg kell legyen a végső győzelem. Az a szerencsénk, hogy az első meccset idegenben játsszuk, így itthon már tudni fogjuk, hogy mire számítsunk, mit kell tennünk, hogy az országos döntőbe bejussunk. Gratulálok a srácoknak és Morar Florin edzőnek, köszönjük a támogatást azoknak, akik mellettünk vannak, a megyei és a helyi tanácsnak, mindenkinek, aki összefogott, és most velünk van” – fogalmazott az elnök. Mint mondta, a csapat sikere, titka, a fiúk komolyságában rejlik. Jó volt a választás, a nyáron még nyolc játékossal bővítették a csapatot, és nagyon jó átigazolásokat végeztek. Bár nehéz ez a 18 éves korosztály, mert ez az a korszak, amikor a legnehezebb a fiúkkal, és sok nehézség volt a meccsek alatt, de a csapat minden mérkőzésen ráébredt, hogy valójában hol vannak, hova jutottak el. „A végső győzelmet már nagyon akarják. Már nem mi biztatjuk őket, hanem most már ők biztatnak minket, mondván: igen, megyünk, és megcsináljuk” – zárta az elnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?