Kimagasló eredménnyel zárt az FK Kraszna

Országos rekordot döntött az FK Kraszna A1-es csapata, ugyanakkor mind a hat korosztályuk dobogós helyezéssel zárta az évet.

Stranciu Rudolf, az FK Kraszna elnöke elmondta, a nemrég véget ért bajnokság első felét minden korosztályuk sikeresen zárta, az első három helyen végeztek az augusztus végén kezdődő bajnokságon és a SZLB Nyugati Zóna bajnokságon is. Az igazgató kiemelte a nagyok, az A1-es csapat teljesítményét, akik mind a 13 mérkőzést megnyerték, 102 gólt rúgtak és csak egyet kaptak 13 forduló alatt. „Ilyen kiváló teljesítmény még nem volt A1 bajnokságban!” – mondta

Fotók: FK Kraszna

A bajnokság második része márciusban folytatódik, de addig sem lazsálnak a fiúk, december 22-ig edzéseket tartanak, majd január 3-án folytatják a felkészítést. Januárban és februárban minden korosztállyal részt vesznek a Csíkszeredában és Marosvásárhelyen megrendezendő tornákon – ismertette Stanciu Rudolf.

„Nagyon jó évet zártunk, megköszönöm a helyi önkormányzat és a megye tanács támogatását, és remélem, hogy a következő bajnokság is ilyen sikeres lesz” – zárta.

Barti Ákos, az A1-es csapat kapitánya elmondta, 2022 tavaszán alakult FK Kraszna U18-as csapatába kapott meghívást, amikor már azt hitte, hogy a focizásra nem lesz többé lehetősége. Az elején úgy tűnt, hogy a csapatnak nincs túl nagy esélye a bajnokságban, ezért mindenki úgy állt a meccsek elé, hogy ne maradjanak szégyenben. ,,A bajnokság megkezdése után a múlt évi bajnokokat 2-0-ról fordítva sikerült legyőznünk 5-2-re. Ettől kezdve mind a vezetőség, mind mi, játékosok is önbizalmat szerezve, célul tűztük ki az első helyet. A klub anyagi, szakmai és lelki támogatásának, csapattársaim erős motivációjának, edzőnk minőségi felkészítésének és szurkolóink biztatásának köszönhetően sikerült megszerezni a bajnoki címet. A hab a tortán a megyeközi selejtező első meccsén, a Szatmár megye bajnokai ellen aratott 5-0-ás nagy győzelem volt. A következő fordulón a Bihar megye bajnokaival az első 90 perc utáni döntetlen büntetőkhöz vezetett, ahol vereséget szenvedtünk. Ezek a nem remélt, szép eredmények arra késztették a vezetőséget és a játékosokat, hogy ezt folytatni kell. A jelenlegi szezonban a csapatunk összetétele változott és a sikereink száma is. A bajnoki első 13 fordulót az 1. helyen zárjuk, 6 pont távolságra követőinktől, és rendkívüli rangsorral: 13 mérkőzés, 13 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, összesen 39 pont, 102 lőtt és 1 kapott gól bizonyítja. Hajrá FK Kraszna!” – mesélte Ákos.

Morar Florin edző is dicsérő szavakkal illette a csapatot. „Az FK Kraszna A1-es junior projektje tavaly nyáron kezdődött, amikor Rudolf Stanciu elnökkel folytatott megbeszélés után úgy döntöttem, hogy elfogadom a kihívást, hogy edzőként irányítsam ezt a csapatot. Elsősorban az vonzott, hogy az első téglából építhettem fel ezt a projektet, hiszen egy újonnan létrehozott csoportról van szó, ahol én válogattam és választottam ki a klub céljainak megfelelő gyerekeket. Most, visszatekintve, másfél év munka után azt látjuk, hogy rendkívüli eredményeket értünk el: az első évtől kezdve megyei bajnokok voltunk, megnyertük a Szatmár megyei feljutási rájátszást, és ebben a bajnokságban minden rekordot megdöntöttünk, hiszen csak győzelmeket arattunk. Ezen eredmények mögött rengeteg kemény munka, heti rendszerességű edzések, jó együttműködés áll a helyi közösség, a vezetőség, az edző, a játékosok és a szülők között. Mindezek a dolgok egy családdá, az FK Kraszna családdá tették csapatunkat, egy olyan családdá, amelynek egyre több fiatal szeretne a tagja lenni. Szerénynek, földhözragadtnak kell maradnunk, tovább kell dolgoznunk, és meggyőződésem, hogy a jövőben figyelemre méltó eredményeket fogunk elérni. Hajrá FK Kraszna!” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?