Focigálával zárja az évadot az FK Kraszna focicsapata

Sikeres évadot zárt az FK Kraszna. Mint minden évben, az idén is látványos gálával zárják a szezont, megköszönve a játékosok befektetett munkáját, a szülők támogatását, és abban bíznak, hogy a sok munka jövőre is meglátszik az eredményeken, és a csapatok egyre feljebb menetelnek a ranglistán.

Stanciu Rudolf, a sportegyesület elnöke elmondta, minden korosztállyal dobogós helyezést értek el, de a legnagyobb sikert az U-19-es csapattal valósították meg. Megnyerték a bajnokságot, továbbjutottak a selejtezőn is, amire hasonló eset még nem volt Krasznán.

Fotók: FK Kraszna

„Az első selejtezőn továbbjutva, fiaink Szatmár megye első helyén álló csapatával játszottak. A második forduló meccsén végig vezettük a mérkőzést 2-1-re, de a hosszabbításban kiegyenlített a másik csapat, és a büntetők által elveszítettük a mérkőzést. Ez az egyik legszebb megmérettetésünk volt. Az egész közösséget megmozgatta, mert ilyen rekordszámú néző még sosem volt a nézőtéren, több mint 700 ember volt a lelátón.

Köszönet jár ezért az eredményért a Zilahi Silvania Főgimnázium igazgatójának, a csapat edzőjének, Morar Florinnak. Iskolaigazgatóként nagyon sok időt szánt a csapatra, és sosem hiányzott az edzésekről. Egy álom vált valóra Krasznán, aminek úgy tűnik, lesz folytatása. Morar Florin azt mondta, ha folytatja a futballt, csak Krasznában gondolkodik” – mesélte az elnök, aki kiemelte, hasonló jó teljesítményt ért el Moise Csilla edző is, akinek csapata a megyei bajnokságban és az FK nyugat akadémia zóna bajnokságában is első helyen végzett.

,,Nem számít, honnan jöttök, vagy milyen származásúak vagytok, az számít, hogy vannak álmaitok és céljaitok. Ha a kezdetben csak egy focizni akaró csapat voltunk, mára egy családdá váltunk, és életre szóló barátságok kötődtek. Ebben az évben mindannyian áldozatokat hoztunk egy álomért. Azt szerettük volna, hogy bajnokok legyünk, mely először elérhetetlennek tűnt. A siker a napról napra ismétlődő kis erőfeszítések összessége. Egy kemény és stresszes bajnokság után, melyen keményen dolgoztunk, érdemes örülni. Sétáljatok továbbra is magasan az életben, mert bajnokok vagytok! Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan gyerekekkel dolgozhattam, mint ti, akik mára férfiakká váltak. Bízzatok magatokban, és megállíthatatlanok lesztek!" – nyilatkozta a szezon végén Morar Florin edző.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?