Liga 2: Negyedik bajnokiját is megnyerte az FK Csíkszereda

Ilyés Róbert csapata Csürös Attila fejesével győzte le 1–0-ra az FC Argeș csapatát és megtartotta vezető helyét a másodosztályban.

Remekül kezdte a labdarúgó Liga 2 új szezonját az Fk Csíkszereda. Ilyés Róbert csapata eddigi három győzelmének köszönhetően a tabella éléről várta a negyedik fordulót, a CSM Slatina viszont eggyel több meccset lejátszva előtte állt az Argeș elleni meccs előtt.Fotó: Facebook/FK Csíkszereda

A találkozó előtt a csíkszeredaiak tűntek esélyesebbnek, a hazaiak ugyanis nem kezdték igazán jól a bajnokságot.

A 11. percben Simon Máté kapus rosszul vetődött ki egy labdára, amely a hazaiak csatára, Moldoveanu elé került, aki a kapuval párhuzamosan lőtt, így megmenekültek a csíkszeredaiak a góltól. Nem sokkal később a másik oldalon első helyzetéből megszerezte a vezetést az FK. Szögletüket követően Csürös Attila fejelt a kapuba.

Aktívak maradtak támadásban a székelyföldiek, egy ideig gond nélkül tudták tartani a vezetést, viszont a félidő végéhez közeledve közel volt az egyenlítéshez az Argeș. A csíki védelemnek a gólvonal közeléből kellett mentenie. Növelte a nyomást a vendégek kapuja előtt a pitești-i csapat, de a szünetre változatlan maradt az eredményjelző.

Továbbra is aktívan próbálkoztak a hazaiak a gólszerzéssel, Roman közeli lövésénél a felső léc mentette meg az FK Csíkszeredát, néhány perccel később pedig Simon Máténak kellett megfognia egy fejest. A második félidőben a vendégek sokkal kevésbé tartották kontroll alatt a meccset, mint az elsőben.

Bár rendszeresen lövésekkel próbálkozott az Argeș, a meccs végéhez közeledve egyre kevesebb esélyük maradt az egyenlítésre. Megtartotta előnyét a lefújásik az FK Csíkszereda, győzelmével pedig ismét a tabella első helyére ugrott, négy meccs után hibátlan mérleggel.

FC Argeș – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)

Vezette. Iulian Dima

Gólszerzők: Csürös Attila (19.).

Sárga lapok: E. Gronner (38.), Y. Pîrvu (51.), M. Roman (77.), illetve Bakos E. (20.), E. Bloj (45+4.), A. Torvund (56.)., P. Gál-Andrezly (65.)

Kapcsolódók

Kimaradt?