Képernyőn az európai klubtornák, két sportcsatorna közvetíti a meccseket

A DigiSport és a PrimaSport közvetíti az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által szervezett kontinentális klubtornákat, jelentették be szerdán. A Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a Konferencia Liga főtáblás meccsei előtt a szezonnyitót a szerda esti Európai Szuperkupa jelenti, amikor is a Real Madrid és az Atalanta küzd egymással 22 órától Varsóban.

A két tévétársaság a közvetítési jogokat három évre vásárolta meg, és ismeretes, hogy ettől az idénytől már ligarendszerben zajlik a főtáblás küzdelem. A nyolc fordulót felölelő alapszakasz január végén zárul, hogy utána már a hagyományos kieséses szakasszal folytatódjon a seregszemle.

Az Európai Szuperkupa nyitja az idényt | Fotó: UEFA/Facebook

Az FCSB – és a Ferencváros – ugyan a BL-selejtezőkből már kiesett, de az már biztos, hogy a kvalifikációs szakasszal nem ér véget a nemzetközi szereplés, mert ha az Európa Liga playoff-körében is kikapna, akkor a Konferencia Ligában lép pályára szeptembertől.

A Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében a Kolozsvári CFR és a Vajdahunyadi Corvinul érdekelt. Utóbbi épp szerda koradélután játszik az Astana vendégeként, de 2-1-es hátrányból kellene fordítania a továbbjutáshoz. A Kolozsvári CFR csütörtökön 20 órától, 1-0-s előnyben fogadja a Petach-Tikva gárdáját.

A magyarországi csapatok közül a Paks már továbbjutott, a Fehérvár szerdán 19 órakor lép pályára, majd csütörtökön a Puskás Akadémia sorsa is eldőlt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?