Sorsoltak Európában: belehúztak a romániai csapatok

Noha az európai klubtornák második selejtezőköre még csak a héten kezdődik, hétfőn már kisorsolták a harmadik forduló párosításait.

A Bajnokok Ligájában érdekelt FCSB egyáltalán nem volt szerencsés, hiszen amennyiben kiejti az izraeli Maccabi Tel-Avivot, úgy a folytatásban az ír Shamrock Rovers és a cseh Sparta Prága párharcának a győztesével találkozik. Ezen utóbbi összecsapásnak egyértelmű esélyese a prágai alakulat – amelynek játékoskeretét 72 millió euróra becsülik –, így gondolatban már ellenük készül a román bajnok. Persze előtte még majd át kell verekednie magát az izraeli ellenfelen, mert különben az Európa Ligába „sorol vissza”, ahol a litván Panevezys és a lengyel Jagiellonia Bialystok csata továbbjutójával játszik a playoff-körért.

Fotó: UEFA

A magyar bajnok Ferencváros, mint ismeretes, a walesi The New Saints ellen kezdi a BL-kvalifikációt, és továbbjutásra esélyesként várta a harmadik kör hétfő sorsolás. Ez alapján az andorrai UE Santa Coloma és a dán Midtjylland párharcának továbbjutójával találkozik majd. Amennyiben borulna a papírforma, úgy az EL-ben a ciprusi APOEL és a moldovai Petrocub csata győztese ellen folytatja.

És ha már Európa Liga, ismeretes, hogy a Liga 2-es Vajdahunyadi Corvinul még versenyben van a második számú klubtornán, ahol a második körben a horvát Rijekával mérkőzik meg. Amennyiben továbbjut, úgy a moldovai Sheriff Tiraspol és a svéd Elfsborg közötti selejtező győztese ellen lép majd pályára. Veresége esetén a moldovai Milsami és a kazah Asztana összecsapás győztesével találkozik a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében.

Fotó: Kolozsvári CFR/Facebook/Alex Poenar

A Konferencia Ligában érdekelt Kolozsvári CFR-nek egyelőre még a fehérorosz Neman Grodnon kell átverekednie magát, és ha ez sikerül, úgy a folytatásban a portugál Sporting Braga–Maccabi Petah Tikva csata győztesével találkozik. A szlovén Maribor ellen kezdő Craiovai Universitatea győzelme esetén a holland Ajax és a szerb Vojvodina El-selejtező vesztese ellen folytatja.

A magyarországi csapatok közül a Corvinul által az EL-ből kiejtett Paksnak a második körben a ciprusi AEK Larnakát kell kiejtenie ahhoz, hogy a harmadik fordulóban a szerb Radicski és a montenegrói FK Mornar összecsapás győztesével találkozik. Ugyanakkor a Puskás Akadémia már borítékolhatóan pályára lép a harmadik körben a moldovai Kisinyovi Zimbru és az örmény Ararat közötti csata győztese ellen, mivel a második körben azzal a Dnyipro-1 alakulattal játszana, amely csődöt jelentett és visszalépett az ukrán élvonaltól. Emiatt várhatóan az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is kizárja majd, a Puskás Akadémia pedig játék nélkül juthat tovább a második fordulóból.

A KL-ben érdekelt harmadik magyarországi alakulat, a Fehérvár FC az azeri Sumqayit ellen játszik a második körben, továbbjutása esetén a ciprusi Omonia és a grúz Torpedo Kutaiszi összecsapás győztese ellen játszik.

Ismeretes, hogy a selejtezőket követően főtáblára jutó csapatok az idei szezonban már ligarendszerben játszanak mindhárom európai klubtornán. A BL második selejtezőkörének első mérkőzését amúgy kedd este játssza az FCSB és a Ferencváros is. A Corvinul, a CFR és a Craiovai Universitatea csütörtök este lépnek pályára. A visszavágókat jövő héten rendezik. A harmadik selejtezőkört augusztusban rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?