EL: Két góllal nyert a Paks a visszavágón, de a Corvinul jutott tovább

Gólnélküli első félidő után a magyarországi csapat az utolsó negyedórában döntötte el a mérkőzést, a párharcot, viszont 4–2-es összesítéssel a vajdahunyadiak jutottak tovább.

Miután múlt héten a Vajdahunyadi Corvinul vendégként 4–0-ra legyőzte a Paksot és szinte teljesen biztosan eldöntötte a párharcot, csütörtökön Nagyszebenben fogadta magyarországi ellenfelét a labdarúgó-Európa Liga első selejtezőkörében.

Lupu révén kapufával nyitotta a Corvinul a mérkőzést, az akciót viszont utólag les miatt lefújta a játékvezető. A második percben a Paksnak is megvolt az első lehetősége, Hahn fejelt a kapu fölé középről.

Fotó: Vajdahunyadi Corvinul/Facebook/Emil Sebastian Popescu

Mozgalmas játékot hozott a meccs eleje, az első tíz percben mindkét csapat próbált támadó szellemben focizni, de a vajdahunyadiak voltak valamivel aktívabbak. A paksiak részéről másodszor is Hahn próbálkozott a kapu közeléből, ezúttal oldalhálóba rúgta a labdát. Nem sokkal később Neacșa is követte a példáját a másik oldalon, egy távolabbi lövésnél.

Az első nagyobb helyzetre a 22. percig kellett várni, egy paksi beadás után a Corvinul védője saját kapuját veszélyeztette, Lefter viszont ki tudta tornásznia labdát. Nemsokára viszont már úgy tűnt, megszerzi a vezetést a Paks, egy ellentámadás után Könyves Norbert vitte el a labdát a védők és a kapus mellett, góllal fejezve be az akciót, de találatát a VAR les miatt érvénytelenítette.

Később a vajdahunyadiaknak is lehetőségük volt előnybe kerülni, Pîrvulescu egy kontrát követően lőtt veszélyesen, Szappanos viszont védte próbálkozását. Egyik oldalon sem volt már jelentős próbálkozás az első játékrészben, gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, ami nyilvánvalóan a Corvinulnak kedvezett.

A második félidő elején is megvoltak a Paks lehetőségei a gólszerzésre, de tartotta magát a vajdahunyadi csapat, támadásban már kevésbé volt aktív, de négygólos előnyben erre nem is volt szüksége. Az utolsó negyedórára már sok izgalom nem maradt, kérdés volt, valamelyik csapat meg tudja nyerni-e a mérkőzést.

A 78. percben Könyves Norbert már érvényes gólt szerzett, a Corvinul kapuja előtti helyzetsorozat után Lefter kapujában kötött ki a ladba. Bár izgulnia így sem kellett a vajdahunyadi csapatnak, Böde Dániel fejesével megduplázták előnyüket a vendégek. Végül 2–0-ra megnyerték a mérkőzést, de a Corvinul jutott tovább

A vajdahunyadi csapat a horvát Rijékával fog játszani az Európa Liga következő fordulójában, a Paks pedig a Konferencia Ligában folytatja a selejtezőt a ciprusi AEK Larnaca ellen.

Corvinul–Paks 0–2 (0–0)

Városi Stadion, Nagyszeben

Vezette: Peter Kralovics (szlovák)

Gólszerző: Könyves Norbert (79.), Böde Dániel (90.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?