Nemzetközi kupák: Kiütéses győzelemmel jutott tovább a CFR, a Craiova kiesett, a Corvinul a Konferencia Ligával vigasztalódhat

A hazai gól nélküli döntetlen után az idegenbeli visszavágón már „padlóra küldte” ellenfelét a Kolozsvári CFR a labdarúgó-Konferencia Liga második selejtezőkörében. Dan Petrescu legénysége 5-0-ra verte fehérorosz Nemant és továbbjutott.

A fellegváriaknak Karlo Muhar a 17. percben szerezte meg a vezetést, majd Daniel Bîrligea (39. perc, 57. perc) duplázott, hogy utána Meriton Korenica (59. perc) növelje a különbséget. A végeredményt Béni N’Kolo a 93. percben állította be.

Fotó: Kolozsvári CFR/Facebook

A kolozsváriak mellett a Vajdahunyadi Corvinul is érdekelt lesz a Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében, a Román Kupa-győztes Liga 2-es együttes ugyanis a hazai gól nélküli döntetlenje után Horvátországban 1-0-ra kikapott a Rijekától az Európa Ligában. A Corvinulnak esélye lett volna egyenlítenie, de kihagyta a második félidőben megítélt büntetőt, akcióból pedig nem sikerült felborítania a papírformát.

Nem lesz viszont harmadik képviselője Romániának a harmadik számú európai klubtornán: a Craiovai Universitatea ugyan 3-2-re legyőzte hazai pályán az NK Maribort csütörtök este, de mivel korábban idegenben 2-0-ra kikapott, a szlovén alakulat folytathatja a nemzetközi szereplést.

A magyarországi csapatok ugyanakkor „túlélték” a második selejtezőkört: azok után, hogy a Puskás Akadémia játék nélkül lépett tovább, a Fehérvár és Paks is továbbjutott. Előbbi az azeri Szumgajit búcsúztatta (2-1-es összesítettel), utóbbi pedig ciprusi Larnacát (a hazai 3-0-s sikere után, idegenben 2-0-ra nyert csütörtökön) múlta felül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?