Nemzetközi kupák: továbbjutott a Fehérvár FC, megvan a Ferencváros ellenfele

A Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott szerdán az azeri Szumgajit csapatával a hazai visszavágón, így idegenbeli sikerének köszönhetően 2-1-es összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából.

A magyar együttes így továbbra is veretlen az új vezetőedző, Pető Tamás irányításával, akivel eddig egy győzelem és két döntetlen a mérlege.Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Fehérvár a harmadik körben a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze, az első mérkőzést odahaza az Omonia nyerte 3-1-re, a visszavágóra csütörtökön kerül sor.

A márv korábban továbbjutott Ferencváros ellenfele a dán Midtjylland lesz labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, írja az MTI. A dán bajnok kettős győzelemmel búcsúztatta a Santa Coloma együttesét a második körben, miután az idegenbeli 3-0-s sikerét követően szerdán hazai pályán 1-0-ra verte az andorrai riválisát.

A párharc első mérkőzését jövő kedden vagy szerdán a skandináv országban rendezik, a visszavágót pedig augusztus 13-án, kedden a Groupama Arénában. A továbbjutó már csak egyetlen párharc megnyerésére lesz a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától, míg a vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezőkörébe.

A zöld-fehéreknek van törlesztenivalójuk, mert hét éve az Európa-liga selejtezőjében kettős vereséggel alulmaradtak a Midtjyllanddal szemben.

Kapcsolódók

Kimaradt?