Konferencia-liga: görög ellenfelet húzott a Fradi

A görög Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapatával játszik jövő februárban a Ferencváros a Konferencia-liga első kieséses szakaszában – derült ki a hétfő koradélutáni sorsoláskor.

Fotó: A Ferencváros Facebook-oldala

A magyar bajnok, mint ismeretes, a harmadik számú európai klubtorna F csoportjának második helyéről jutott tovább. Az élen az olasz Fiorentina zárt, a Fradi viszont maga mögé utasította a belga Genk és a szerb Csukaricski együtteseit. A KL-csoportmásodikjai, mint ismeretes, rájátszást vívnak majd a nyolcaddöntős szereplésért az Európa Liga csoportkörének harmadik helyezettjeivel, de kiemeltek lesznek, azaz a visszavágót hazai pályán játszhatják majd.

A hétfői sorsolás alkalmával a Fradinak az a görög Olympiakosz Pireusz jutott ellenféként, amelyik az EL A csoportjában az angol West Ham United és a német Freiburg mögött zárt a harmadik helyen, megelőzve a szerb Topolyai SC-t.

A legjobb tizenhat közé jutásért február 15-én és február 22-én játszanak majd oda-visszavágó alapon. Azt követően február 23-án sorsolják ki a március 7-én és 14-én rendezendő nyolcaddöntők párosításait. A csoportgyőztesek, azaz a Lille (francia), a Maccabi Tel-Aviv (izraeli), a Viktoria Plzen (cseh), az FC Bruges (belga), az Aston Villa (angol), a Fiorentina (olasz), a PAOK (görög) és a Fenerbahce (török) egyenesen a legjobb tizenhat között jutottak.

Ahogyan a Bajnokok Ligájában az és Európa-ligában, úgy a KL-ben is március 15-én sorsolják a negyed- és az elődöntők párosításait. A negyeddöntőket április 11-én és 18-án, az elődöntőket pedig május 3-án és 9-én rendezik. A Koferencia-liga döntője május 29-én lesz, az athéni Agia Sophia Stadionban.

A KL-rájátszás párosításai a legjobb tizenhat közé jutásért:

  • Sturm Graz (osztrák)–Slovan Bratislava (szlovák)
  • Servette (svájci)–Ludogorec (bolgár)
  • Union SG (belga)–Eintracht Frankfurt (német)
  • Real Betis (spanyol)–Dinamo Zágráb (horvát)
  • Olympiakosz (görög)–FERENCVÁROS (magyar)
  • Ajax Amszterdam (holland)–Bodö/Glimt (norvég)
  • Molde (norvég)–Legia Varsó (lengyel)
  • Maccabi Haifa (izraeli)–Gent (belga)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?