Konferencia-liga - ezúttal sem bírt egymással a Ferencváros és a Genk

A Ferencváros igazságos, 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a belga KRC Genk csapatával a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

A Ferencváros nagy lendülettel kezdett, a vendégek azonban állták a rohamokat és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 21. percben kis híján vezetést szerzett a Genk, a korábbi ferencvárosi Paintsil tört be a tizenhatoson belülre, tökéletesen adott középre, de Zeqiri szinte a kapu torkából képes volt mellé lőni. Két perccel később újra a korábbi FTC-kedvenc villant, közeli fejese viszont csak az oldalhálót súrolta.Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A 39. percben a Ferencvárosnak is volt ziccere, Makreckis előtt szerencsével maradt ott a labda, beadását Marquinhos nyolc méterről lőtte kapura, de Vandervoort bravúrral hárított.

Alig több mint két perc telt el a második játékrészből, amikor „felrobbant” a Groupama Aréna, Pesic használta ki a vendégek kapusának hatalmas hibáját. A kapott gólt követően megélénkült a Genk játéka és a 62. percben egy, a Ferencvároséhoz hasonló, kipattanó utáni góllal egyenlített. Igaz, itt belga kollégájával ellentétben Dibusz nem volt hibáztatható.

A folytatásban inkább a belgák akarata érvényesült, akárcsak Belgiumban, ezúttal is kissé elfáradt az FTC, Stankovic éppen ezért három cserével is frissített a hajrára. Az utolsó tíz percben főként a mezőnyben harcoltak egymással a csapatok, a 91. percben még Makreckisnek volt egy veszélyes lövése, de a belga kapus hárított, így maradt a döntetlen.

Az F-csoport másik mérkőzésén a Fiorentina 1-0-ra nyert a Cukaricki otthonában, s 8 ponttal az első helyen áll. Dejan Stankovic vezetőedző együttese 6 ponttal, holtversenyben a Genkkel, a második helyet foglalja el.  Az ötödik fordulóban, november 30-án a zöld-fehérek a  Cukaricki otthonába látogatnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?