Fehér megyében játszott, helybeli magyarokkal találkozott a Fradi női labdarúgócsapata

A fradis lányok jártak Gyulafehérváron, Nagyenyeden, Torockón, Székelykocsárdon és Magyarlapádon is.

A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom női labdarúgócsapata az UEFA Női Bajnokok Ligája első selejtezőkörének gyulafehérvári minitornáján szerepelt. Sajnos, már szerdán eldőlt, hogy a magyar lányok nem juthatnak tovább, ugyanis büntetőpárbajt követően kikaptak az izraeli Kyriattól. Így, szombaton harmadik helyéért és a koefficiens pontokért vívott helyosztóján léphetett pályára az FTC a gyulafehérvári Cetate Stadionban. Ellenfele a szlovák Spartak Myjava volt, amely a másik ágon 6-2-es vereséget szenvedett a Kolozsvári Universitatea Olimpia csapatától.A Fradi Sas is eljött Fehér megyébe | Fotó: Facebook/Cserevár Egyesület

A fradis lányok a Kosztics – Gődér, Csigi, Németh D. – Papp L., Fenyvesi, Csányi – Sztanovics, Pusztai, Szabó V. – Vágó összeállítású kezdővel álltak ki a mérkőzésre, s 7-0-s győzelmet arattak. „Keserédes győzelem ez, hiszen bár szépen sikerült zárni a kvalifikációt, a hosszú ideje hőn áhított továbbjutás a BL-ben ezzel sem lehetett meg, Vágó Fanny együttesének európai kupaszereplése erre a szezonra ezzel véget ért. Folytatás hamarosan a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában” – olvasható a klub Facebook-oldalán.

A szervezők eredetileg Kolozsvárra tervezték a rangadót, azonban az UNTOLD miatt tönkrement pályát nem tudták idejében felújítani, így vált a mérküzések helyszínévé a gyulafehérvári várbeli stadion. A mérkőzéseket élőben közvetítette a PRO Aréna csatorna. A csoportot  az Universitatea Olimpia nyerte meg, büntetőpárbajjal, 4-3-ra.

A vetélkedőn kívül a budapesti lányok számára egy másfajta kihívás is adódott a turnén, éspedig az itteni kisebbségben élő magyarsággal való megismerkedés. „Nagy örömünkre szolgál, hogy végre eljuthatunk az erdélyi szórványmagyarsághoz is. A Fradi részéről terveink szerint minden rendezvényen 2-3 sportoló lesz, 1 vagy 2 női focista, valamint egy másik Fradi sportoló. Válogatott szünet van, így igyekszünk a magyar válogatottból kimaradó férfi focistát is hozni, de szóba jöhet kézis, vízilabdás, hokis vagy komoly egyéni sportoló is. A sportolókon felül jelen lesz a szervezőcsapatból két-két fő, hétfőtől szerdáig jómagam és Németh Kornél kollégám, a hét második felére pedig László és Gál József fogja átvenni a helyünket. Jelen lesz továbbá a FradiMédia három fős stábja ” – nyilatkozta az előkészületekkor Keresztes Péter nemzetközi projektmenedzser.  Fotó: Facebook/FTC-Telekom

A klub képviselete eljutott Nagyenyedre, ahol a Bethlen Gábor Kollégiumban találkoztak az érdeklődőkkel, továbbá Torockóra, Székelykocsárdra és Magyarlapádra. Mindenhol nagy szeretettel fogadták őket, a híres Fradi Sast, a csapat népszerű kabaláját is beleértve. Mindenik helyszínen levetítettek egy bemutatkozó kisfilmet, amelynek alapján kvízjátékokat szerveztek, a helybéli résztvevők pedig a jó válaszokért cserébe ajándékokat kaptak. Egyik emlékezetes fogadtatás a kocsárdi volt, ahol a helyi gyerekek a Fradi-himnusz szövegét kartonokból rakták össze. A találkozók vendégek és házigazdák számára egyaránt maradandó élményt jelentettek, több településről is elutaztak a gyulafehérvári mérkőzésekre a budapesti lányoknak szurkolni. Annyi bizonyos, hogy erdélyi körútja során sok új taggal bővült a Fradi népes szurkolótábora.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?