Luis Rubiales: „nem mondok le, harcolni fogok”

„Nem mondok le, nem mondok le” – ismételte meg többször is határozottan Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-Szövetség (RFEF) elnöke a szervezet pénteki, rendkívüli közgyűlésén.

A küldöttgyűlést, mint ismeretes, azért hívták össze, mert a 46 éves sportvezető botrányt okozott, azzal, hogy a női labdarúgó-világbajnokság díjátadó ceremóniáján szájon csókolta az aranyérmes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosot. Viselkedését többen illetlennek és elfogadhatatlannak minősítették, ezért a lemondását követelték.

Fotó: Spanyol Labdarúgó-szövetség

A spanyol sajtó délelőtt még azt hitte, hogy ez meg is fog történni a közgyűlésen, de helyette Rubiales arról beszélt, hogy társadalmi merénylet zajlik ellene, ő pedig „harcolni fog”. Ismét hangsúlyozta, hogy a csók spontán és kölcsönös volt, egyszerűen a győzelmi öröm hevében történt.

Rubiales szerint nincs szó arról, hogy felülrendeltségi helyzetben lett volna Hermosoval szemben, a nő volt ugyanis az, aki az ölelést kezdeményezte. „Amikor megjelent, a derekamnál fogva átkarolt és felemelt. Majdnem elestünk. Megöleltük egymást. Ő volt az, aki magához húzott. Mondtam neki, hogy ne keseregjen a kihagyott büntetője miatt” – idézte fel a részleteket a sportvezető.

Emlékezetes, hogy Hermoso először azt mondta, hogy nem esett jól neki a csók, később viszont védelmébe vette Rubialest. A spanyol futballfőnök később elnézést kért a viselkedéséért, de spanyol sajtóértesülések szerint hiába kérte a labdarúgót arra, hogy ő is szerepeljen a videóüzenetben, mert elutasította. Közben Rubiales ellen fegyelmi vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?