Spanyol Szuperkupa: az Athletic Bilbao lesz a Real Madrid ellenfele a döntőben

A címvédő Athletic Bilbao hátrányból 2-1-re legyőzte a bajnoki aranyérmes Atlético Madridot csütörtökön a Rijádban zajló spanyol szuperkupa második elődöntőjében, és így a vasárnapi döntőben találkozhat majd a Real Madriddal.

A küzdelmes, kevés helyzetet hozó első félidőt követően a 62. percben szerzett vezetést az Atlético, bal oldali szöglet után Joao Félix a kapufára fejelt, az onnan visszapattanó labda a vetődő Unai Simon hátáról perdült a gólvonalon túlra.

Válaszként két perccel később a bilbaói Inigo Martínez négy méterről leadott fejesét óriási bravúrral hárította a gólvonalon Jan Oblak.

A madridiak szlovén kapusa további bravúrokat is bemutatott ugyan, a 77. percben azonban Yeray Álvarez szöglet utáni fejesével szemben már tehetetlen volt, miként négy perccel később Nico Williams is betalált a kapujába egy szöglet utáni lecsorgóból. Fotó: Twitter/Athletic ClubAz Atlético Madrid a hajrában nem tudott nagy hajrát kivágni, az uruguayi José María Giménez kiállítása miatt - fejbe talpalta a menteni igyekvő Inigo Martínezt - pedig tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Mint írtuk, az első elődöntőben a Real Madrid hosszabbítás után 3-2-re kerekedett az FC Barcelona fölé.

A finálét - romániai idő szerint - 19 órától rendezik meg, szintén Rijádban.

Spanyol szuperkupa, 2. elődöntő:

  • Athletic Bilbao-Atlético Madrid 2-1 (0-0)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?