Gól nélküli döntetlennel kezdett a Real Madrid

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2. fordulójában a címvédő, első idénybeli bajnokiját vívó Real Madrid gól nélküli döntetlent játszott a Real Sociedad otthonában.

Meglepte kissé Zinédine Zidane a szurkolókat a Real Sociedad elleni bajnokira, kezdőbe vezényelte ugyanis az előző idényben a mostani ellenfélnél kölcsönben futballozó Martin Ödegaardot, aki a két brazil szélső, Vinícius Júnior és Rodrygo között középen szerepelt, mögötte a Luka Modric, Toni Kroos kettősnek jutott hely, Casemirónak és Federico Valverdének pedig csak a kispadon.

Karim Benzema a 350. La Liga-mérkőzését játszotta – 169 góllal és 95 gólpasszal a háta mögött –, és az első félidőben két gólt hozzátehetett volna a parádés mutatóhoz, ám mindkétszer rosszul célzott az ötös előteréből. Nem hozott jó futballt az első félidő, de két hazai helyzetet igen: előbb a mezőny legjobbja, a középső védő, Aritz Elustondo fejelt a léc fölé, majd Alexander Isak közeli lövését fogta elképesztő bravúrral Thibaut Courtois.

 

A hazaiaknál beállt a Manchester Citytől megszerzett David Silva, aki Isakot váltotta, és tíz év után lépett újra pályára a La Ligában.

Casemiróval és Valverdével együtt beállt az újonc Marvin Park is a Madridba, a húszéves spanyol jobbszélső, egyszeres U19-es válogatott, akinek volt egy kisebb helyzete, de elrontotta. David Silva 16-os előtti lövését pedig önfeláldozóan mentette a később a mérkőzés legjobbjának megválasztott Raphaël Varane, Zidane pedig beküldte a legvégére a 19 éves szélsőt, Sergio Arribast is – de maradt a gól nélküli döntetlen: Real Sociedad–Real Madrid 0–0.

A La Liga 2. fordulójának további eredményei: Real Betis–Real Valladolid 2–0 (Fekir 10., 11-esből, William Carvalho 18.), Granada–Alavés 2–1 (Soldado 7., Machís 79., ill. Joselu 22.), Huesca–Cádiz 0–2 (Negredo 11., Pombo 83.), Celta Vigo–Valencia 2–1 (Iago Aspas 13., 57., ill. Maxi Gómez 46.), Villarreal–Eibar 2–1 (G. Moreno 63., Paco Alcácer 71., ill. Kike 50.), Getafe–Osasuna 1–0 (Jaime Mata 54.). Vezet a Granada és a Betis 6-6 ponttal.

(Nyitókép: Benzemának nem ment | Fotó: AFP/nemzetisport.hu)

Kapcsolódók

Kimaradt?