Spanyolország jutott elsőként a Nemzetek Ligája döntőjébe

Spanyolország jutott a labdarúgó Nemzetek Ligája fináléjába, miután a szerdai elődöntőben 2-1-re legyőzte az Európa-bajnok Olaszország válogatottját.

A házigazda azonnal a kezébe vette az irányítást, és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Tíz perc elteltével a spanyolok is megérkeztek a meccsbe, a 17. percben pedig már a vezetést is megszerezték: Mikel Oyarzabal gyönyörűen találta a labdát a magára hagyott Ferrán Torres elé, aki remek mozdulattal a kapuba vágta azt. (0-1)

Fotó: Agerpres/XinhuaA folytatás pörgős játékot hozott, mindkét oldalon rengeteg volt a helyzet, majd a 42. percben Leonardo Bonuccinak köszönhetően „meccslabdához” jutottak a spanyolok. A veterán védő Sergio Busquets lekönyökléséért begyűjtötte a második sárga lapját, a megfogyatkozott olasz védelem talán ettől megzavarodva a spanyolok második góljáról is lemaradt. Az első játékrész hosszabbításában Torres újra egyedül maradt a hazai kapu előtt – nem teketóriázott, Oyarzabal beadása után magabiztosan szerezte meg saját és csapata második találatát. (0-2)

A spanyoloknak ezután tartották a labdát, a második félidő már jóval kevesebb helyzetet hozott. Az olaszok a 83. percben egy vendégszöglet utáni kontratámadásból Lorenzo Pellegrini találatával visszajöttek a meccsbe.  (1-2)

A szépítő gól már túl későn esett, így Spanyolország vissza tudott vágni az itáliaiaknak az Európa-bajnoki elődöntőben elszenvedett vereségért. Az olaszok az elődöntő mellett két veretlenségi sorozatukat is elvesztették: 37 mérkőzés után kaptak ki újra, hazai pályán pedig 22 év és 61 meccs után először győzték le őket.

A spanyolok ellenfele a vasárnapi fináléban a csütörtöki Belgium–Franciaország elődöntő győztese lesz.

Nemzetek Ligája, elődöntő:
Olaszország–Spanyolország 1-2 (0-2)
Gólszerző: Lo. Pellegrini (83.), ill. Ferrán Torres (17., 45+2.)
Kiállítva: Bonucci (41.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?