Luis Rubiales a botrányos csók után: „ne hallgassunk az idiótákra és a buta emberekre”

Kisebb botrányt okozott Luis Rubiales, a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke, miután a női válogatott világbajnoki címének díjátadóján szájon csókolta az egyik játékost.

Viselkedését Jenni Hermosóval szemben többen is illetlennek tartják, ugyanakkor a sportvezető szerint mindössze két barát ünneplésének lehettek szemtanúi a Sydney-ben tartott ceremónián. „Ne hallgassunk az idiótákra és a buta emberekre. Most komolyan. (…) Ne is foglalkozzunk velük, hanem inkább örüljünk a jó dolgoknak” – fogalmazott a 45 éves egykori játékos.

A lányok a serleget, a szövetség elnöke a lányokat csókolta a vb-győzelem után | Fotó: FIFA World Cup

Megnyilvánulását különben többek között politikusok is bírálták, Irene Montero, egyenlőségügyi miniszter szerint ez a szexuális erőszak egy megnyilvánulási formája, amivel naponta nők tucatjai szembesülnek. Elfogadhatatlannak nevezete Rubiales viselkedését Miquel Iceta spanyol kulturális- és sportminiszter is, aki úgy véli, hogy a futballvezetőnek bocsánatot kellene kérnie.

Hermoso először még azt mondta, hogy nem igazán tetszett neki sem az, ami történt. Később viszont kiadott egy állásfoglalást, amelyben azt mondta: „egy teljesen spontán, kölcsönös gesztus volt a mérhetetlen győzelmi öröm hatására.” Hozzátette: kiváló a viszonya a szövetség elnökével, kiválóan viselkedik a csapat mindegyik tagjával, vasárnapi gesztusa „természetes megnyilvánulása volt a ragaszkodásnak és a hálájának.”

Azt tudni kell, hogy spanyol női labdarúgó-válogatott tagjai közül tavaly szeptemberben 15-en levélben tiltakoztak az ellen, ahogyan a szövetség irányítja azt. Elsősorban Jorge Vilda szövetségi kapitány diktatórikus edzői stílusát nehezményezték. A sztrájkolók közül páran visszatértek a csapatba, amelyik végül vasárnap 1-0-ra legyőzte Angliát a vb-döntőben. A győztes gólt Olga Carmona szerezte, aki a lefújást követően tudta meg, hogy édesapja elhunyt a mérkőzés előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?