Franciaország lesz Argentína ellenfele a vb-döntőben

Franciaország legyőzte a katari labdarúgó-világbajnokság meglepetéscsapatát, Marokkót a szerda esti elődöntőben, így a címvédő lesz Argentína ellenfele a vasárnapi döntőben.

Hernandez akrobatikus mozdulattal szerzett vezetést | Fotó: Agerpres/EPAA 2018-ban aranyérmes franciák Theo Hernandez révén már az 5. percben vezetéshez jutottak, ami után a biztonságra és a labdatartásra törekedtek. Marokkó végig egyenrangú partnere volt a címvédőnek, de igazán veszélyes gólhelyzeteket csak a második félidőben alakított ki, amikor többnyire irányította a játékot.

A védekezésre berendezkedő európaiak azonban csak „altattak”, mert amikor lehetőségük nyílt ár, veszélyes ellentámadásokat vezettek. Az egyik ilyen végén – Thuram és Mbappé cselsorozata utén – az egy perccel korábban csereként beállt Kolo Muani biztosította be a győzelmet.

Az elődöntőbe jutással is sporttörténelmet író Marokkó (afrikai csapat korábban még nem jutott a legjobb négy közé világbajnokságon) a 3. helyért játszhat szombaton a legutóbbi vb ezüstérmesével, Horvátországgal, míg vasárnap (romániai idő szerint) 17 órától Argentína–Franciaország döntőt rendeznek.

Vb-elődöntő, al-Hor: Marokkó–Franciaország 0–2 (0–1), gólszerzők: Hernandez (5.), Kolo Muani (79.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?