Ezért nem vezetett egyetlen meccset sem Kovács István a vb-n?

Lehetséges magyarázattal állt elő a ProSport arra – az erdélyi magyar sportszeretőket foglalkoztató – kérdésre, hogy miért nem vezetett egyetlen meccset sem a katari labdarúgó-világbajnokságon Kovács István. Mint írtuk, a 38 éves nagykárolyi bíró nyolc mérkőzésen ténykedett negyedik játékvezetőként, de egyetlen mérkőzésen nem fújhatott sípjába vezetőbíróként.

Magára haragíthatta Pierluigi Collinát, a FIFA játékvezetői testületének elnökét a katari világbajnokság előtti összetartáson Kovács István azzal, hogy az olasz ex-bíró kifejezett kérését semmibe véve „komolyan vette” a foci-vébé előtti erőfelmérő teszteket. A ProSport információi szerint Collina – az esetleges sérülésektől tartva – arra kérte a kiutazott játékvezetőket, hogy vegyék lazábban a teszteket. Kovács ezt a kérést semmibe vette és teljes erőbedobással teljesítette a próbákat, utcahosszal ráverve a kint levő nagy nevű játékvezetőkre, akik alkalmazkodtak Collina kéréséhez. Ezzel az önfejűségével Kovács István magára haragította a játékvezetői testület vezetőjét és kollégáit is. Bosszúból Pierluigi Collina pedig nyolc alkalommal is olyan minőségben „dolgoztatta” Kovácsot, amelyben fizikai felkészültségét egyáltalán nem tudta „fitogtatni”, majd a nyolcaddöntők után hazaküldte.

A nagykárolyi játékvezető „padoztatása” mindenkit meglepett, ugyanis az egyik legfelkészültebb európai játékvezetőként utazott ki Katarba. A tavalyi szezonban az egyik BL-elődöntőt és a Konferencia Liga döntőjét is ő vezette.

Kovács István a következő nyolc mérkőzésen volt negyedik játékvezető: Katar – Ecuador, Uruguay – Dél-Korea, Argentína – Mexikó, Spanyolország – Németország, Ecuador – Szenegál, Szaúd-Arábia – Mexikó, Horvátország – Belgium és Portugália – Svájc. A foci-vb-re behívott vezetőbíróként 70 ezer dollárt keresett, amihez hozzáadódott a negyedik bírónak járó meccsenkénti 2500 dolláros bónusz, tehát teljes keresete 90 ezer dollárra rúgott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?