Ennyit keres Kovács István a katari focivébén

Az Uruguay-Dél-Korea mérkőzésen meggyűlt a baja az ázsiaiak  portugál edzőjével, Paulo Bentóval Szakmailag és anyagilag is kifizetődő a világbajnokság játékvezetői keretéhez tartozni. A spanyol As információi szerint már a 36 fős bírói stáb – amelyben a 38 éves, nagykárolyi Kovács István is helyet kapott – alapfizetése is kiemelkedősen magas, 70 ezer dollár, de az asszisztensek sem járnak rosszul, 25 ezer dolláros alapbérre jogosultak.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a 36 játékvezető mellett 69 asszisztenst és 24 videóbírót választott a vb-keretbe. A helyet kapó hat nő közül a francia Stéphanie Frappart, a ruandai Salima Mukansanga és a japán Jamasita Josimi a játékvezetők, míg a brazil Neuza Back, a mexikói Karen Díaz Medina és az amerikai Kathryn Nesbitt az asszisztensek között szerepel.

A nagykárolyi Kovács István eddig két mérkőzésen kapott feladatokat, a Katar-Ecuador és a Uruguay–Dél-Korea összecsapásokon volt negyedik játékvezető. Szombaton egy másik találkozón – Mexikó-Argentína – lesz ugyancsak negyedik játékvezető. 

A játékvezetők fizetése a tornán a szerepvállalásuk mértékétől függően tovább emelkedhet. Minden csoportmérkőzésért 3000 dollár jár, és az összeg a kieséses szakaszban, valamint a döntőben tovább emelkedik, elérve a 10 ezer dollárt.

Az asszisztensek pénze ennél kisebb, a csoportmérkőzésekért 2500 dollárt tehetnek zsebre, a kieséses szakaszban pedig legfeljebb 5000 dollárt. A negyedik játékvezetők az asszisztensekkel megegyező összeget keresnek mérkőzésenként, és ahogy Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői testületének elnöke elárulta, az ő feladatkörükbe tartozik meghatározni a hosszabbítás mértékét. A videobírók fizetése 3-5000 dollár között változik mérkőzésenként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?