Katar 2022: Embolo góljával verte meg Svájc Kamerunt

Egyetlen gól született a labdarúgó világbajnokság G-csoportjának első meccsén Svájc és Kamerun között, a sors iróniája, hogy épp Breel Embolo talált be, hiszen góljával fogadott hazája legyőzte szülőhazáját. 

Az afrikaiak kezdék jobban a mérkőzést: előbb, a 10. percben Bryan Mbeumo tört egyedül kapura, de lövését védte Yann Sommer, a kipattanót pedig Toko Ekambi lőtte fölé. Majd a kameruniak csapatkapitánya, a Bayern-sztár Eric-Maxim Choupo-Moting lőhetett kapura Manuel Akanji szorításában, de Sommer ismét védett. A svájciak kaput eltaláló lövés nélkül fejezték be az első félidőt. 

A második félidő legelején azonban az első svájci kapura lövésből rögtön gól is született: Xherdan Shaqiri jobbról laposan középre passzolt labdáját Embolo lőtte közelről a kapuba. Fotó: Agerpres/XinhuaA Monaco csatára Kamerun fővárosában, Yaoundéban született – a szüleivel gyerekkorában költöztek előbb Franciaországba, majd Svájcba –, ezért csak visszafogottan örült a találatnak, ami az első vb-gólja volt.

A mérkőzés hátralevő részében a kameruniak pedig hiába birtokolták többet a labdát, helyzetekig nem igazán tudtak eljutni, így Svájc ismét pontszerzéssel, sőt győzelemmel rajtolt a világbajnokságon. Kamerun pedig sorozatban a nyolcadik vereségét szenvedte el vb-meccsen.

Katar 2022, G-csoport, 1. forduló

  • Svájc–Kamerun 1–0

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?