Katar 2022: gólnéküli döntetlent játszott Dánia és Tunézia

Gyönyörű szép, de gólnélküli mérkőzést követően osztozott a pontokon Dánia és Tunézia labdarúgó-válogatottja a Katarban rendezett világbajnokság D-csoportjának nyitómérkőzésén. 

A 24. percben Dzsebali tört kapura, de hiába gurított Schmeichel mellett a hálóba, egyértelmű lesállás miatt érvénytelenítették a találatot. Negyedórával később a Ferencváros játékosa, Laidouni lőtt éles szögből mellé. Az első félidő hajrájában a leshatárról lépett ki ismét Dzsebali, azonban Schmeichel kiváló technikát alkalmazva hárította a támadó átemelését.

Az 52. percben Dzsebali ismét egyedül tört kapura, ezúttal a saját térfeléről indulva, ám elfogyott az ereje, és a védők szögletre tudtak tisztázni. Nem sokkal később Damsgaard lesállása miatt érvénytelenítették Skov Olsen gólját.

A 65. percben hármas cserét hajtottak végre a dánok, és a 69. percben Eriksen bal lábas távoli lövését kellett hárítania Dahmennek. Az ezt követő szöglet után a hosszú saroknál Christensen fejelt keresztbe a kapu előtt, a túl oldali kapufánál Cornelius érkezett, de a kapu torkából a kapufára csúsztatta a labdát.

A 93. percben Lindström lecsúszott beadását kellett hárítania Dahmennek. Ezt követően még volt egy rövid videózás, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt Dánia javára.

Az egész második félidőben a dánok birtokolták többet a labdát, Dzsebali ziccerén kívül kaput találó lövése sem volt Tunéziának, azonban a dánok sem tudtak a kapuba találni, pedig nagyon közel jártak a gólhoz, így gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Katar 2022, D-csoport

  • Dánia-Tunézia 0-0
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?