Katar 2022: Karim Benzema sérülés miatt kihagyja a vébét

A francia labdarúgó-válogatott szombati edzésén megsérült a friss aranylabdás Karim Benzema. Azóta hivatalossá vált, hogy a Real Madrid csatárklasszisa kihagyja a vasárnap kezdődő katari vb-t.

Benzema szombaton sérült meg a francia válogatott edzésén. A francia sajtó úgy értesült, nem a combizmára sérült rá (amely miatt több hetet is kihagyott ősszel a Real Madridban), új sérülésről, izomsérülésről van szó.

A francia válogatott szombaton késő este bejelentette, hogy a friss aranylabdás csatár nem tudja vállalni a játékot Katarban, így nem lesz a keret tagja.

A címvédő francia válogatott szövetségi kapitányának, Didier Deschamps-nak hétfőig van lehetősége Benzema helyett egy másik játékost behívni a végleges, 26 fős keretbe. A francia sajtó szerint a Monaco támadója, Wissam Ben Yedder pótolhatja.

Mint ismert, az egyébként is kulcsembereiket (pl. Mike Maignant, Paul Pogbát és N'Golo Kantét) nélkülöző franciák a válogatott felkészülése során már Christopher Nkunkut is elvesztették sérülés miatt, őt Kolo Muani pótolta a keretben.

1978 óta először fordul elő, hogy az aktuális aranylabdás nem lesz ott a világbajnokságon. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?