Katar 2022: Hollandia a végéig húzta Szenegál ellen

A holland labdarúgó-válogatott a hajrában esett két találattal győzte le Szenegált a katari világbajnokság második napján, az A-csoportban.

Az első félidőt az óriási küzdelem jellemezte, a két együttes azonban hiába kereste a fogást a másikon, egyik védelem sem remegett meg. Mindkét alakulatnak akadtak próbálkozásai, a kapusoknak viszont igazán nagyot egyik szituációnál sem kellett védeniük, az első játékrészben a tizenegyből csupán egyetlen kísérlet találta el a kaput – foglalta össze az M4 Sport.

A második félidőt az elsőhöz hasonlóan nagy lendülettel kezdték a csapatok, majd a szenegáliak küzdöttek aktívabban. Ennek ellenére Hollandia szerzett előnyt a hajrában: a 84. percben De Jong beadása után Cody Gakpo bólintott öt méterről az ellenfél hálójába – ez volt a hollandok első kaput is eltaláló kísérlete az összecsapáson.

A szenegáliak az utolsó percekben kitámadtak, amit Hollandia ki is használt, a hosszabbítás kilencedik percében újból betalált, amivel 2–0-ra nyert, s fontos három pontot szerzett meg a továbbjutás szempontjából.

A csoport, 1. forduló
Hollandia - Szenegál 2-0 (0-0)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?