Katar 2022: a Skóciát legyőző Ukrajna játszhat Wales ellen az utolsó európai helyért

Az ukrán válogatott 3–1-re győzött Skóciában, az idén esedékes labdarúgó-világbajnokság márciusról elhalasztott pótselejtezőjén, így vasárnap este ő léphet pályára Wales ellen a tornán való indulás jogáért.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin március elején bejelentette, hogy az orosz–ukrán háború miatt júniusra halasztották Ukrajna és Skócia világbajnoki pótselejtezős mérkőzését. A hónap végén kiderült, hogy a másik ágon Gareth Bale duplájával Wales 2–1-es diadalt aratott Ausztria felett, így az is biztossá vált, hogy Skócia vagy Ukrajna Robert Page megbízott szövetségi kapitány együttesével mérkőzik meg a Katarba szóló repülőjegyért.

Az első félidőben egyértelműen az ukránok uralták a találkozót a glasgow-i Hampden Parkban: a skótoknak kaput eltaláló lövése sem volt, Ukrajna kilenc kísérletéből négyet kellett hárítania Craig Gordon kapusnak. Vagyis, kellett volna: a 33. percben, Andrij Jarmolenko gyönyörű emelésénél tehetetlen volt, amivel a vendégek 1–0-s előnyben kerültek.

A második játékrész legelején tovább nőtt a különbség: szép támadás végén Roman Jaremcsuk fejjel volt eredményes (0–2).  A folytatásban éledezni látszottak a skótok, s noha labdabirtoklásban jócskán alulmaradtak, több ígéretes helyzetük is volt. A 79. percben pedig szépítettek, Callum McGregor lövésébe a kinn álló Heorhij Buscsan kapus beleért, a labda azonban nem állt meg, s a kapu felé pattant – Jarmolenko majdnem hatalmasat mentett, úgy tűnt, még idejében belerúgott a labdába, az azonban a mozdulat előtt már áthaladt a gólvonalon. Skócia a hajrában mindent megtett az egyenlítés érdekében, teljesen letámadta Ukrajnát, ennek viszont az lett az eredménye, hogy a rivális a 90+5. percben ellentámadásból még egy gólt szerzett: Artem Dovbik ziccerben vihette a labdát, és nem hibázott, beállítva az 1–3-as végeredményt.

t –  a mérkőzést élőben tudósítjuk!

 

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ

A-ÁG

ELŐDÖNTŐ

Skócia–Ukrajna 1–3 (C. McGregor 79., ill. Jarmolenko 33., Jaremcsuk 49., Dovbik 90+5.)

Wales–Ausztria 2–1 (Bale 25., 51., ill. B. Davies 65. – öngól)

DÖNTŐ

Vasárnap, 18.00: Wales–Ukrajna (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?