EURO 2020: üres marad az angol szektor a Stadio Olimpicóban?

Fotó: UEFA EURO 2020Várhatóan a megszokott szurkolótábor töredéke előtt kell kivívnia az elődöntőbe jutást az angol labdarúgó válogatottnak szombat este 22 órai kezdettel Ukrajna ellen, ugyanis az olasz szabályok szerint az Angliából érkező személyeknek ötnapos karanténba kell vonulniuk.

A brit kormány a kialakult helyzet miatt arra kéri a szurkolókat, ne utazzanak Olaszországba, hiszen hiába váltanak jegyet, nem lehetnek ott a mérkőzésen. „Természetesen értékeljük, hogy a szurkolók támogatni szeretnék a csapatot, ugyanakkor a közegészség védelme prioritást élvez. Arra kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat és az általunk alkalmazott irányelveket” – fogalmazott az Evening Standardnak a brit miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Egyébként a jelenlegi brit járványügyi intézkedések közé tartozik az is, hogy az Olaszországból Angliába érkező személyeknek tíznapos karanténba kell vonulniuk.

Az ukránok elleni mérkőzésre 16 ezer jegyet adhatnak el, amelyből az angolokat illetne, de az FA nem élt ezzel a lehetőséggel. Az angol szövetség szerda délutáni közleményében jelezte, hogy azok a szurkolók, akikre nem vonatkoznak korlátozások, a készlet erejéig megpróbálhatnak jegyet vásárolni az UEFA honlapján. A szövetség továbbá azt is kijelentette, hogy az UEFA-val és az olasz-brit nagykövetséggel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse az Olaszországban élő angoloknak a jegyvásárlást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?