Katar 2022: elkészültek a „kalapok” a pótselejtező sorsolására

Fotó: Agerpres/EPAA magyarok csoportjában második helyen végzett lengyel, valamint a trikolórokkal egy csoportban szereplő északmacedón válogatott is a második, „gyengébb” csapatokat felvonultató kalapba került a katari labdarúgó-világbajnokság európai pótselejtezőjének jövő pénteki sorsolására, így a rájátszás elődöntőjében idegenben lép majd pályára.

A pótselejtezőre a selejtező tíz csoportmásodikja, illetve a Nemzetek Ligájából két gárda, a cseh és az osztrák készülhet. Közülük csupán három csapat juthat ki az egy év múlva kezdődő vb-re.

A zürichi sorsolás előtt két kalapba osztották a mezőnyt a vb-selejtezőkben elért eredményeik alapján. Az első kalapból kerülnek ki a hat elődöntős párharc házigazdái. Az elődöntők győztesei vívják majd a döntőt a kijutásért. Mivel további kiemelés a sorsolásra nincs, nem elképzelhetetlen, hogy a pótselejtező két „sztárcsapata”, az idei Európa-bajnok olasz és a 2016-os kontinensbajnok portugál válogatott egy ágra kerül. Az elődöntőket március 24-én, a döntőket pedig március 29-én rendezik.

A pótselejtező csapatai:
1. kalap: Portugália, Skócia, Olaszország, Oroszország, Svédország, Wales
2. kalap: Törökország, Lengyelország, Észak-Macedónia, Ukrajna, Ausztria, Csehország

A sorsolást jövő pénteken 17 órától tartják Zürichben.

Kapcsolódók

Kimaradt?