Katar 2022: Ecuador nyerte a nyitómeccset a tehetetlen házigazda ellen

A várakozásoknak megfelelően Ecuador rendkívül könnyedén, szinte erőlködés nélkül győzte le 2-0-ra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén a házigazda Katar válogatottját.

Azt előzetesen is lehetett sejteni, hogy Katar nem nagyon lesz versenyben ezen a tornán, de így is meglepő volt, mennyire ötlettelenül játszottak a hazaiak.

Ecuador már a harmadik percben megszerezte a vezetést, de Enner Valencia fejes találatát még les miatt – némi gondolkozás és nézőtéri értetlenkedés után – nem adták meg. A 16. percben aztán szintén Valencia volt a főszereplő, amikor tizenegyeshez jutott csapata. A támadó belőtte és ez a gól már érvényes volt, azaz a 2022-es torna legelső találata lett.

Valencia aztán negyedórával később ismét betalált, 2-0-ra növelve Ecuador előnyét, amellyel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés.Fotó: Twitter/FIFA World Cup

A második félidőben ugyanis szinte egyetlen helyzet sem volt. Ecuador nem erőltette a támadásokat, Katar pedig semmit sem tudott csinálni, így meglehetősen egyoldalú és unalmas mérkőzéssel rajtolt el a katari világbajnokság.

Katar 2022, A-csoport, 1. forduló

  • Katar–Ecuador 0-2

 

Kapcsolódók

Kimaradt?