Katar 2022: megosztozott a pontokon Horvátország és Marokkó

A négy évvel ezelőtt döntős horvát válogatott 0-0-s döntetlent játszott szerdán Marokkóval a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első mérkőzésén, al-Horban.

Sok tipszternél a négy évvel ezelőtti horvát válogatott az egyik titkos esélyese a katari foci-vb-nek, így nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg Modricék bemutatkozását. A pepiták első ellenfele az a Marokkó volt, amelynek kezdő tizenegyében szép számmal kaptak helyet olyan, topligákban pallérozódó játékosok, mint a Chelsea-ben játszó Zijes, a PSG klasszisa Asraf Hakimi vagy a Sevilla FC csatára Juszef en-Nesziri.

Bár a horvátok többet birtokolták a labdát (60-40%), két távoli lövést leszámítva nem mutattak sokat. Másik oldalon Zijes és en-Nesziri összejátékában volt egy kis veszélyességi faktor, de Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány a veszélyt észlelve nagyobb odafigyelést kért csapatától. 

A mérkőzés második felében még inkább benne volt az óvatosság a felek játékában, mindkét oldalon azt gondolhatták, hogy jobb az 1 pont, mint a semmi, így egy meglehetősen unalmas mérkőzés végén osztoztak a pontokon.

A csoport másik mérkőzését szerda este rendezik, 21 órától Belgium és Kanada csap össze. 

Katar2022, F-csoport

  • Marokkó-Horvátország 0-0

Kapcsolódók

Kimaradt?