Katar 2022: Lewandowski büntetőt hibázott, remi a lengyel-mexikóin

Nem rontotta el Szaúd-Arábia napját Mexikó és Lengyelország labdarúgó-válogatottja; a C-csoport második mérkőzése 0-0-s döntetlennel ért véget, így az argentínokat legyőző Zöldek egy forduló után vezetik kvartettjüket a katarban rendezett világbajnokságon.

Alaposan felforgatta az előzetes számításokat a C-csoportban, hogy az esélytelennek tartott Szaúd Arábia 2-1-re legyőzte a végső győzelemre is esélyes Argentínát. A Pumák vereségével megnőtt Mexikó és Lengyelország összecsapásának jelentősége, hiszen a győztes csapat a vártnál is nagyobb lépést tehetet volna a továbbjutás felé.

A foci-vébé legeredetibb stadionjában, a 974 konténerből összerakott ...974 Stadionban megrendezett mérkőzésen az észak-amerikaiak szurkolói uralták a lelátókat, és ez a fölény a pályára is leköltözött az első félidőben. Mexikó öt, Lengyelország egy kapura lövéssel vonult a szünetre, igazán veszélyes helyzet nem alakult ki, tehát az eredményjelzőn feltüntetett 0–0 helytálló volt.

Úgy tűnt, hogy Robert Lewandowskit hatékonyan semlegesíti a mexikói védelem, de az 54. percben - a VAR-szoba közreműködésével - a lengyelek büntetőhöz jutottak, amikor a Barcelona sztárját Hector Moreno földre birkozta a tizenhatosban. A tizenegyest a sértett végezte el, de a 37 éves Guillermo Ochoa hárítani tudta lövését.

A mérkőzés a történtek után felpörgött, mindkét válogatott előtt adódtak lehetőségek, összességében Mexikó játszott veszélyesebben, amely többször is feladatot adott Wojciech Szczesnynek. Gól azonban nem született, mindkét gárda jól védekezett, tehát 0–0-s döntetlennel ért véget a találkozó. Ez egyben azt is jelenti, hogy Argentína az első kör után a C-csoport utolsó helyén áll, Szaúd-Arábia áll az élen.

Katar 2022, C-csoport

  • Lengyelország–Mexikó 0-0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?