Román fociultrák is várhatnak a Fradi szurkolóira Genkben

A Petrolul Ploiești labdarúgó csapat hírhedt ultrái közül néhányan megjelenhetnek ma esti, genki mérkőzésen. A KRC Genk a Ferencvárossal játszik a Konferencia ligában, a román huligánok pedih jó viszonyt ápolnak a belgiumi csapat ultráival. 

A Genk fontosabb meccsein rendre feltűnnek a belga fanatikusokkal baráti viszonyt ápoló román FC Petrolul Ploiești drukkerei is - írta a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a kapcsolatot közös logó, illetve számtalan mérkőzésen készült fotó is tanúsítja, amelyen együtt van a két szurkolótábor, Facebook-bejegyzések szerint több éve tart a nagy barátság. Nemcsak egymás meccseit látogatják, hanem a belgák anyagilag is támogatták román testvéreiket.

Akcióban a Petrolul ultrái Fotó: az UltrasPetrolul Facebook oldala

Olyannyira jóban vannak egymással, hogy nemcsak a színtiszta szurkolás köti össze őket, két hónappal ezelőtt hét ploiești huligánt tartóztattak le egy görög határátkelőhelynél, késeket és más szúró- illetve vágófeyvereket koboztak el tőlük a görög rendőrők, amikor éppen a Genk görögországi meccsére igyekeztek, amelyet az Olimpiakosz Pireusz ellen vívtak. A  Petrolul ellen a szurkolótábor magyarellenes, uszító rigmusai miatt korábban pénzbírságot szabott ki a Román Labdarúgó Szövetség. 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten bejelentette: öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak. A tárcavezető azt közölte, hogy a Konferencia-liga esti csoportmeccsén 530 magyar drukkerre számítanak. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?