Bajnokok Ligája: dán ellenfelet húzott a címvédő Manchester City

Koppenhágában kezdi a labdarúgó-Bajnokok Ligája kieséses szakaszát a címvédő Manchester City. Az angol együttes a hétfő koradélutáni sorsolás alkalmával csoportgyőztesként, azaz kiemeltként kapott ellenfelet a nyolcaddöntőkre.

Fotó: UEFA

A legrangosabb európai klubtorna ezen szakaszára, mint ismeretes, a csoportgyőzteseket csoportmásodikokkal sorsolták össze úgy, hogy az azonos csoportból továbbjutók nem kerülhettek össze egymással. Megkötés volt az is, hogy az ugyanazon országból kieséses szakaszra jutott alakulatok sem találkozhatnak a nyolcaddöntőben. A kiemeltek a párharcok visszavágóinak lesznek a házigazdái.

A dán Köbenhavn alakulatával oda-visszavágó alapon megmérkőző Manchester City mellett a Barcelona erős ellenfelet húzott a Nápoly személyében, ugyanakkor a Real Madrid a lipcseiekkel, a Bayern München az olasz Lazioval, míg például az Atlético Madrid az Interrel találkozik majd jövőre.

A nyolcaddöntők február 13-án kezdődnek (február 13., 14., 20., 21.), a visszavágók pedig március elején (március 5., 6., 12., 13.) lesznek, majd március 15-én kisorsolják a negyed- és az elődöntők párosításait. A negyeddöntőket áprilisban rendezik, majd a májusi elődöntők után a két legjobb együttes június elsején, a londoni Wembley Stadionban játssza a döntőt.

A BL-nyolcaddöntők párosítása:

  • FC Porto (portugál)–Arsenal (angol)
  • Nápoly (olasz)–Barcelona (spanyol)
  • Paris-Saint Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol)
  • Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol)
  • PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német)
  • Lazio (olasz)–Bayern München (német)
  • Koppenhága (dán)–Manchester City (angol)
  • Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) második, illetve harmadik klubtornája első kieséses szakaszának a párosításait is hétfőn tartják. Romániai idő szerint 14 órától az Európa Liga rájátszásának, majd 15 órától a Ferencvárost is soraiban tudó Konferencia Liga playoff-jának a párosításait készítik el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?