Bajnokok Ligája: kiesett a Manchester United, kieséses szakaszba jutott a Koppenhága

A Koppenhága és a Nápoly váltottak jegyet a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára a csoportkör utolsó fordulójának kedd esti mérkőzésein. A Manchester United számára véget ért az európai szereplés.

Fotó: Manchester United

Emlékezetes, hogy az A négyesből az Bayern München, a B-ből az Arsenal és a PSV, a C-ből a Real Madrid, a D-ből pedig a Real Sociedad és az Internazionale már korábban bebiztosították helyüket a kieséses szakaszra. A kedd esti meccsek után melléjük csatlakozott a Koppenhága és a Nápoly. Előbbi abban az A kvartettben szerezte meg a második helyet, ahol a Manchester United sereghajtóként zárt a Bayerntől elszenvedett 1-0-s hazai vereségét követően. A dán gárda a Galatasarayt múlta felül ezalatt 1-0-val, az isztambuli csapat így az Európa Ligában folytathatja nemzetközi szereplését.

A B kvartettet az Arsenal nyerte meg a PSV Eindhoven előtt, míg a Lens – amelyik 2-1-re legyőzte Sevillát – az EL-ben szerepelhet.

A C kvartettben a Nápoly 2-0-ra verte hazai környezetben a Bragát a négyes második helyéért, de mivel a csoportgyőztes Real Madrid is „hozta a kötelezőt” és 3-2-re felülmúlta a Union Berlint, ezért a portugál gárda megőrizte harmadik helyét a kvartettben.

A D csoportot a Real Sociedad nyerte meg az Internazionale elleni gól nélküli döntetlenje miatt, a Benfica viszont a Salzburg elleni 3-1-es győzelme révén megkaparintotta a harmadik pozíciót az EL-folytatáshoz.

Szerdán a H kvartett mellett az E, az F és a G négyesben is lezárul a küzdelem. A Barcelona mellett az Atlético Madrid és a Lazio (E csoport), a Borussia Dortmund (F), továbbá a Manchester City és a Leipzig (G) biztosították be helyüket a nyolcaddöntőbe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?