Bajnokok Ligája: Az AC Milan elgáncsolta a Newcastle-t a hajrában; a PSG-vel és a Portóval lett teljes a nyolcaddöntő mezőnye

A Paris Saint-Germain és a Porto csapataival lett teljes a labdarúgó-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye a csoportkör utolsó fordulójának lezárását követően.

Fotó: az FC Porto Facebook-oldala

A szerdai mérkőzések előtt már csak két hely volt kiadó a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére, amelyekért öt csapat volt versenyben.

Az utolsó forduló egyik legnagyobb vesztese kétség kívül a Newcastle United lett, amelyik hiába szerezte meg hazai pályán a vezetést az AC Milan ellen, olasz ellenfele a második félidőben egyenlített, majd egy hajrágóllal 2-1-re megnyerte a találkozót. Ezzel ugyan nem jutott tovább az F csoportból a BL-nyolcaddöntőbe, de ahhoz elég volt, hogy „elgáncsolja” a végül csak negyedikként végző angol házigazdáját és a harmadik helyről az Európa Ligában folytathassa. A második helyet a Paris Saint Germain szerezte meg, amelyiknek egy 1-1-es döntetlen is elegendőnek bizonyult szerda este a csoportgyőztesként továbbjutó Borussia Dortmund ellen.

A H csoportban is volt még egy kiadó hely: a továbbjutását már korábban bebiztosító Barcelona mellé az FC Porto csatlakozott miután az utolsó fordulóban 5-3-ra verte hazai környezetben a Shahtar Donyeck gárdáját a nagykárolyi Kovács István bíráskodása mellett rendezett meccsen. Az ukrán alakulat az EL-ben folytathatja a csoport harmadik helyén zárva, míg az összetett sereghajtójaként a Barcelonától szerdán 3-2-es vereséget szenvedett Antwerp végzett.

A G csoportban már minden hely elkelt az utolsó forduló előtt, amikor is a csoportgyőztesként továbblépő Manchester City 3-2-ra nyert a Crvena zvezda vendégeként, míg a második Leipzig 2-1-re győzte le otthon az Európa Ligával vigasztalódó svájci Young Boyst.

Az E csoportban már csak a csoportelsőségért játszott egymással szerdán a két biztos továbbjutó, az Atlético Madrid pedig 2-0-ra legyőzte a Laziót az első helyért, míg a Celtictől szerdán 2-1-es vereséget szenvedett Feyenoord az El-ben folytatja.

A BL-nyolcaddöntők párosításait december 18-án sorsolják, majd februárban és márciusban oda-visszavágó alapon küzdenek. Azt követően március 15-én sorsolják az áprilisi negyeddöntők és a májusi elődöntők párosításait, hogy utána június elsején a londoni Wembley Stadionban rendezzék a finálét.

Az Európa Liga és a Konferencia Liga csoportköre csütörtökön zárul.

A BL-nyolcaddöntőbe jutott csapatok:

  • Csoportelsők: Bayern München (A), Arsenal (B), Real Madrid (C), Real Sociedad (D), Atlético Madrid (E), Borussia Dortmund (F), Manchester City (G), Barcelona (H).
  • Csoportmásodikok: Koppenhága (A), PSV Eindhoven (B), Nápoly (C), Internazionale (D), Lazio (E), PSG (F), Leipzig (G), Porto (H).

Az EL-ben folytathatják:

  • Csoportharmadikok: Galatasaray (A), Lens (B), Braga (C), Benfica (D), Feyenoord (E), AC Milan (F), Young Boys (G), Shahtar Donyeck (H).
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?