Európa-liga: A Feyenoorddal játszik az AS Roma a nyolcaddöntőért

Az AS Roma a Bajnokok Ligájából érkezett Feyenoordot, a Rennes az AC Milant, a Sparta Prága pedig a Galatasarayt húzta ellenfélként a labdarúgó-Európa-liga jövő februári, első kieséses szakaszára – derült ki a hétfő koradélutáni sorsolás alkalmával.

Fotó: UEFA

A nyolcaddöntős szereplésért rendezendő párharcok alkalmával, mint ismeretes, az EL-csoportkör második helyezettjeit kiemeltként párosították a Bajnokok Ligája csoportkör harmadik helyezettjeivel. Ez azt jelenti, hogy a visszavágóknak lehetnek majd házigazdái.

A legjobb tizenhat közé jutásért február 15-én és február 22-én játszanak majd oda-visszavágó alapon. Azt követően február 23-án sorsolják ki a március 7-én és 14-én rendezendő nyolcaddöntők párosításait. A csoportgyőztesek, azaz a West Ham United (angol), a Brighton&Hove Albion (angol), a Rangers (skót), az Atalanta (olasz), a Liverpool (angol), a Villarreal (spanyol), a Slavia Prága (cseh) és a Bayer Leverkusen (német) egyenesen a legjobb tizenhat közé jutottak.

Ahogyan a BL-ben úgy az EL-ben is március 15-én sorsolják a negyed- és az elődöntők párosításait. A negyeddöntőket április 11-én és 18-án, az elődöntőket pedig május 2-án és 9-én rendezik. A seregszemle döntője május 22-én lesz, a dublini Aviva Stadionban.

Az EL-rájátszás párosításai a nyolcaddöntős szereplésért:

  • Feyenoord (holland)–AS Roma (olasz)
  • AC Milan (olasz)–Rennes (francia)
  • Lens (francia)–Freiburg (német)
  • Young Boys (svájci)–Sporting (portugál)
  • Benfica (portugál)–Toulouse (francia)
  • Braga (portugál)–Quarabag (azeri)
  • Galatasaray (török)–Sparta Prága (cseh)
  • Sahtar Donyeck (ukrán)–Marseille (francia)

A BL-nyolcaddöntők párosításairól már beszámoltunk, romániai idő szerint 15 órától pedig kisorsolják a Konferencia Liga első kieséses szakaszának a párosításait is, amikor is a csoportmásodikként továbbjutott Ferencváros egy az Európa-liga csoportkörében harmadikként záró együttest kap ellenfeléül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?