Európa Liga: Belgiumba utazik a román bajnok

A KRC Genk csapatával sorsolták össze a román bajnokság címvédőjét a labdarúgó Európa Ligában.

Az Astra Giurgiu 2017. február 16-án a bukaresti Nemzeti Arénában fogadja a Jupiler Pro League legutóbbi kiírásának negyedik helyezettjét, a belgiumi visszavágót egy héttel később rendezik.

​A KRC Genk – megelőzve az Athletic Bilbaót, az SK Rapid Wien, illetve a Sassoulo csapatát – első helyről jutott tovább az F-csoportban. A belga pontvadászatban jelenleg a középmezőnyt erősíti az Astra Giurgiu ellenfele.

Az Európa Liga kieséses szakaszának első fordulójában a Manchester United a Saint-Étienne-nel mérkőzik meg, de izgalmasnak ígérkezik a Villarreal CF–AS Roma és a Borussia Mönchengladbach–Fiorentina párharc is.

Európa Liga, a legjobb 32 között

Athletic Bilbao–APOEL
Legia Warszawa–Ajax
RSC Anderlecht–Zenit
Astra Giurgiu–KRC Genk
Manchester United–Saint-Étienne
Villarreal CF–AS Roma
Ludogorec Razgrad–FC Köbenhavn
Celta Vigo–Sahtar Donyeck
Olimpiakosz–Osmanlispor
KAA Gent–Tottenham Hotspur
FK Rosztov–Sparta Praha
FK Krasznodar–Fenerbahce
Borussia Mönchengladbach–Fiorentina
AZ–Lyon
Hapoel Beer-Seva–Besiktas JK
PAOK–Schalke 04

Kiemeltek: Fenerbahce, APOEL, Saint-Étienne, Zenit, AS Roma, Genk, Ajax, Sahtar Donyeck, Schalke 04, Fiorentina, Sparta Praha, Osmanlispor, FC Köbenhavn, Lyon, Tottenham Hotspur, Besiktas JK.

Második kalaposok: Manchester United, Olimpiakosz, RSC Anderlecht, AZ, Astra Giurgiu, Athletic Bilbao, Celta Vigo, KAA Gent, FK Krasznodar, PAOK, Hapoel Beer-Seva, Villarreal CF, FK Rosztov, Borussia Mönchengladbach, Legia Warszawa, Ludogorec Razgrad.

Kapcsolódók

Kimaradt?