Európa-liga: hátrányból fordítva nyert Ausztriában a Liverpool

A Liverpool hátrányból fordítva 3-1-re nyert a LASK Linz vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének nyitányán.

Az alaposan felforgatott angol csapatból több alapember - köztük Szoboszlai Dominik - hiányzott az első félidőben, melyben az osztrákok Florian Flecker szöglet utáni távoli lövésével szereztek vezetést a 14. percben. A liverpooliaknak is volt lehetőségük a gólszerzésre, de kimaradtak a helyzeteik.

A második játékrész elején Darwin Núnez büntetőből egyenlített, majd a 61. percben lépett pályára - Alexis Mac Allisterrel és Joe Gomezzel együtt - Szoboszlai. Rá két percre már vezetett a Liverpool: egy jobb oldali támadás végén érkezett középre pontosan a labda, Luis Diaz pedig nem hibázott. Támadásban maradt az angol együttes, melybe újabb alapemberek álltak be, végül Mohamed Salah állította be a végeredményt a 88. percben egy közeli köténygóllal.Fotó: Agerpres/EPA

Sallai Roland góllal járult hozzá az SC Freiburg 3-2-es győzelméhez a görög Olimpiakosz otthonában. A magyar válogatott játékos a kilencedik percben az ellenfél térfelén lecsapott egy eladott labdára, és a kapus mellett magabiztosan a hálóba lőtte. Sallait a 75. percben cserélték le, és a helyére beállt Maximilian Philipp szerezte a német együttes győztes gólját a 86. percben.

Sós Bence csapata, a Topolya SC 3-1-re kikapott a Konferencia-liga-címvédő West Ham United otthonában. A magyar futballista a cseresorból nézte végig a londoni találkozót.

A Servette kétgólos vereséget szenvedett Genfben a Slavia Prahától. A hazai csapatban végig a pályán volt Bolla Bendegúz.

Kleinheisler László csapata, a Panathinaikosz 2-0-ra győzött a Villarreal ellen Athénban. A sérüléssel bajlódó magyar középpályás nem tagja az El-keretnek.  

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló:
    A csoport:
West Ham United (angol)-Topolya SC (szerbiai) 3-1 (0-0)
Olimpiakosz (görög)-SC Freiburg (német) 2-3 (1-2)
    B csoport:
AFC Ajax (holland)-Olympique Marseille (francia) 3-3 (2-2)
Brighton (angol)-AEK Athén (görög) 2-3 (1-2)
    C csoport:
Sparta Praha (cseh)-Arisz Limasszol (ciprusi) 3-2 (2-1)
Rangers FC (skót)-Real Betis (spanyol) 1-0 (0-0)
    D csoport:
Atalanta (olasz)-Raków Czestochowa (lengyel) 2-0 (0-0)
Sturm Graz (osztrák)-Sporting CP (portugál) 1-2 (0-0)
    E csoport:
LASK Linz (osztrák)-Liverpool FC (angol) 1-3 (1-0)
Union Saint-Gilloise (belga) - Toulouse FC (francia) 1-1 (0-1)
    F csoport:
Stade Rennes (francia)-Makkabi Haifa (izraeli) 3-0 (2-0)
Panathinaikosz (görög)-Villarreal (spanyol) 2-0 (1-0)
    G csoport:
Servette FC (svájci)-Slavia Praha (cseh) 0-2 (0-1)
Sheriff Tiraspol (moldovai)-AS Roma (olasz) 1-2 (0-1)
    H csoport:
Bayer Leverkusen (német)-BK Häcken (svéd) 4-0 (2-0)
Qarabag FK (azeri)-Molde FK (norvég) 1-0 (0-0)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?