FRISSÍTVE: A Ferencváros nélkül sorsolnak Európában – elkészült a nyolcaddöntők párosítása

A Ferencváros labdarúgócsapata nélkül sorsolják ki péntek koradélután a Konferencia-liga nyolcaddöntőinek a párosításait, mivel a magyar bajnok kettős vereséggel elbúcsúzott a klubtornától.

A görögországi egygólos vereségét követően csütörtök este hazai környezetben is kikapott 1-0-ra az Olimpiakosztól, így nem jutott a legjobb tizenhat közé.

Dejan Stankovic vezető szerint ellenfelük megérdemelten lépett tovább. „Jobb volt nálunk, ezért gratulálnunk kell. Nem tudtunk mit kezdeni az agresszív letámadásával” – idézte a szerb szakembert az MTI. Hozzátette, bár az európai út most véget ért a számukra, le kell szűrniük a tanulságokat. „Innentől a fő cél a bajnokság. Ma csöndben maradunk, szomorkodunk, elemzünk. Még 13 meccs áll előttünk, amit arra kell felhasználnunk, hogy a következő szezonban még jobbak legyünk” – mondta.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A pireuszi alakulat mellett továbbjutottak közül még a Sturm Graz, a Dinamo Zágráb, a Molde, a Union, a Maccabi Haifa, az Ajax és a Servette várják a második kalapból a sorsolást. Az első kalapban kiemeltként a Lille, a Viktoria Plzen, az Aston Villa, a PAOK, a Maccabi Tel-Aviv, a Club Brugge, a Fiorentina és a Fenerbahce együtteseit húzzák ki.

Előtte kisorsolják az Európa Liga nyolcaddöntőinek a párosításait is. Kiemeltként a West Ham, a Rangers, a Liverpool, a Slavia Prága, a Brighton, az Atalanta, a Villarreal és a Leverkusen szerepel, míg a második kalapban a Freiburg, a Sparta Prága, a Benfica, az AS Róma, a Marseille, a Sporting, az AC Milan és a Qarabag vár ellenfélre.

Az EL-búcsúzók búcsúzói közül kiemelnénk a Galatasaray-t, amelyik hazai 3-2-es sikere után 4-1-re kapott ki csütörtök este Prágában a Spartatól.

Cseh ellenfelet húzott a Liverpool

Az Európa Liga egyik főesélyesének számító Liverpool a Sparta Prágát kapta pénteken ellenfélként a nyolcaddöntőre. A további párosítás: Marseille–Villarreal, AS Róma–Brighton, Benfica–Rangers, Freiburg–West Ham, Sporting Lisszabon–Atalanta, AC Milan–Slavia Prága, Qarabag–Leverkusen.

Az első meccseket március 7-én, a visszavágókat pedig március 14-én rendezik.

Angol ellenfél jutott az Ajaxnak

A Konferencia-liga nyolcaddöntőjének egyik slágermeccse az Ajax–Aston Villan összecsapás lesz – derült ki a pénteki sorsoláskor. A további párosítás: Olimpiakosz–Maccabi Tel-Aviv, Maccabi Haifa–Fiorentina, Sturm Graz–Lille, Dinamo Zágráb–PAOK, Union SG–Fenerbahce, Molde–Club Brügge, Servette–Viktoria Plzen.

Az első meccseket március 7-én, a visszavágókat pedig március 14-én rendezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?