BL: Sorsoltak a playoff-körre

A labdarúgó-Bajnokok Ligájában szereplő FCSB és a Ferencváros egyelőre a harmadik selejtezőkörre készül, de hétfőn már megtudták, hogy kivel találkozhatnak a playoff-körben.

A főtáblás szereplés elérésére a román bajnok számára tűnik nagyobb kihívásnál, ahogyan már a második, illetve a harmadik fordulóban, úgy a rájátszásban is nehéz ellenfélre számíthat.

Ismeretes, hogy az első körben még probléma nélkül verte a San Marino-i bajnokot, hogy aztán a már jóval erősebb izraeli Maccabi Tel-avivon verekedje át magát. A következő kihívás a cseh Sparta Prága lesz. Utóbbi esélyesebbnek számít a párharcban, de ha az FCSB felborítaná a papírformát akkor a Malmö–PAOK csata győztesével találkozik a playoff-ban. Ennek a találkozónak a görög csapat az esélyese, ami pedig a sorsolás pikantériáját jelenti, hogy a PAOK-ot a román Răzvan Lucescu edzi.

Illusztráció: Fradi.hu

Ami a Ferencvárost illeti, neki előbb a Midtjyllandon kell átverekednie magát. Amennyiben ez sikerül, úgy a főtábláráért a Slovan Pozsony–APOEL csata győztesével néz majd farkaszemet.

A Fradi amúgy az FCSB-vel is összetalálkozhatott volna, ugyanakkor szerencsésen elkerülte a Galatasarayt és a Bodo/Glimt-et. A norvégoknak amúgy még a Jagelliniát kell kiejteniük a harmadik selejtezőkörben ahhoz, hogy a palyoff-ban a Crvena zvezdával mérkőzzenek meg. A Galatasaray a Young Boyst húzta, míg a Dinamo Zágráb a Qarabag–Ludogorec csata továbbjutójával mérkőzik meg augusztus végén.

Ha az FCSB kiesne a BL-ből, úgy az Európa Liga playoff-jában a LASK lesz az ellenfele, míg hasonló helyzetben a Ferencváros a Klaksvik–Borac Banja Luka párharc győztese ellen lép pályára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?