Pontlevonással büntették a Sportklubot az Erste Ligában

Jogerőssé vált a hárompontos levonás és a háromezer eurós büntetés Kevin Constantine hivatalos személyként történt jogosulatlan szerepeltetése miatt a jégkorong Erste Ligában játszó Csíkszeredai Sportklubbal szemben.

A magyar szövetség (MJSZ) elnöksége – mint a sportfegyelmi feladatokat másodfokon ellátó testület – szerdán helybenhagyta a székely klub ellen meghozott fegyelmi döntést, vagyis a három pont levonását, valamint a háromezer eurós büntetést – számolt be az MTI. A testület minden további Erste Liga-mérkőzésre három büntetőpontot ró ki abban az esetben, ha hivatalos személy jogosulatlanul tartózkodik a cserepadon. A jogerőre emelkedett döntést a Csíkszereda a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott keresettel támadhatja meg – olvasható az Erste Liga hivatalos honlapján is.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub/Pál Zoltán

Az elnökség áttekintette az elsőfokú eljárásban keletkezett iratokat, a hargitai együttes fellebbezését, valamint a mellékletet, és egyetértett a fegyelmi bizottság azon megállapításával, hogy a Csíkszereda az MJSZ képviselőinek előzetes tájékoztatása ellenére, szándékosan hagyta figyelmen kívül, hogy Kevin Constantine-t nem nevezheti a mérkőzésekre hivatalos személyként.

Az MTI emlékeztetett, hogy az MJSZ főtitkára, Sipos Levente azért kezdeményezett fegyelmi eljárást a fegyelmi bizottságnál a Csíkszeredával szemben az Erste Liga-versenyszabályzat megszegésének gyanújával, mert Kevin Constantine-t a sportszervezet hivatalos személyként nevezte a Gyergyói HK elleni mérkőzésre 2023. november 19-én.

Mint már írtuk: az amerikai szakember tavaly nyáron érvényes szerződése ellenére távozott a magyar férfi szövetségi kapitányi és a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról, és hazájában a kiemelt kanadai junior-bajnokságban (WHL) érdekelt csapathoz igazolt családi okokra hivatkozva. Azonban a szezon elején fegyelmi okok miatt menesztették, így került képbe a szeredai szerződése. A magyar szövetség a szerdai közleményében kitért rá, a WHL képviselői az MJSZ megkeresésére megerősítették, hogy Kevin Constantine-nak a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységét rasszista megnyilvánulása miatt 2023. szeptember 25-én határozatlan időre felfüggesztették, ami alól – kérelemmel – legkorábban 2025 júliusában mentesülhet.

Az Erste Liga menedzsere november 6-án, az MJSZ főtitkára pedig november 13-án értesítette a Sportklubot arról, hogy Kevin Constantine az Erste Liga- és az MJSZ-versenyszabályzata szerint nem nevezhető hivatalos mérkőzésre, mivel érvényes eltiltás alatt áll. A klub ennek ellenére hivatalos személyként nevezte Kevin Constantine-t november 19-én.

A pontlevonásos büntetés miatt a Csíkszeredai Sportklubnak 55 pontja maradt az Erste Liga összetettjében, ahol a Ferencváros 66 ponttal áll az élen a Brassói Corona (61 pont), a Budapesti Jégkorong Akadémia HC (61) és az Újpest (55) előtt. A Gyergyói HK 52 ponttal a hatodik helyen áll.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?