„Székelyek vagyunk, nem mimózák” – állást foglalt a Sportklub a Constantine-ügyben

A Csíkszeredai Sportklub tudomásul vette, hogy a Magyar Jégkorong-szövetségnél fegyelmi eljárás indult ellenük Kevin Constantine szerepvállalása miatt, ugyanakkor hangsúlyozták: klubjuk eddig is és ezután is az érvényes szabályok szerint járt és jár el.

A székely derbit a Sportklub nyerte | Fotó: a Csíkszeredai Sportklub Facebook-oldala

Az Erste Ligában szereplő jégkorongalakulat vezetősége Facebook-oldalán közölt keddi állásfoglalásában úgy vélekedett, hogy az amerikai edző székelyföldi szerepvállalása körül félinformációk, csúsztatások, hazugságok jelentek meg egyes sajtótermékekben. Klubjuk ugyanakkor „jogkövető magatartást tanúsított és tanúsít még akkor is, ha a szabályokat menet közben megváltoztattják”. „Másokkal ellentétben ebben hiszünk, mindig így jártunk és járunk el. Tudjuk, hogy ennek köszönhető kiemelkedő eredményességünk, és az is, hogy a Kárpát-medence egyik legnépszerűbb sportegyesülete vagyunk. Megszoktuk a nyomást, volt benne részünk bőven az elmúlt száz évben, székelyek vagyunk, nem mimózák” – fogalmaz a klub közleménye. Hangsúlyozták, hogy mindenkinek megadják a neki kijáró tiszteletet, kiegyensúlyozott, jó kapcsolatra törekszenek és hasonló bánásmódot várnak el velük szemben is. Meglátásuk, hogy jelen esetben csak véleménykülönbségről van szó, amit majd az illetékes testületek eldöntenek. Bármilyen egyéb rosszindulatú félremagyarázástól klubjuk elhatárolódik.

Leszögezték: nincs tudomásuk arról, hogy Kevin Constantine jogvitában állna a Magyar Jégkorong-szövetséggel., mint ahogyan arról sem, hogy Constantin a hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá volt, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy lenne. Az ellenük indított fegyelmi eljárás során az illetékes bizottság tudomására hozzák majd álláspontjukat és bizonyítékaikat. „Bízunk igazunkban és meg is fogjuk védeni azt. Magyarország jogállam, így nincs félnivalónk” – fogalmazott a közlemény.

A Sportklub ellen a MJSZ főtitkára, Sipos Levente kezdeményezte a fegyelmi eljárást, mivel a csíkiak hivatalos személyként tüntették fel a tengerentúli szakembert az Erste Liga-címvédő Gyergyói HK elleni mérkőzésen. Mint arról már korábban beszámoltunk, a magyar szövetség korábban az MTI érdeklődésére felhívta a figyelmet arra, hogy a mivel a szervezt és az amerikai között jogvita áll fenn a szövetségi kapitányi posztról történt távozása kapcsán, valamint a tengerentúlon is eltiltották, ezért a magyarországi versenyrendszerben érdekelt sportszervezetnél hivatalos személyként nem lehet regisztrálni.

A már említett székely derbit amúgy a Sportklub nyerte meg, 6-3-ra győzte le hazai környezetben a Gyergyói HK-t.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?