Sofron István visszatér Csíkszeredába

Még ebben az évben újra csatlakozik a Csíkszeredai Sportklub keretéhez Sofron István, aki az elmúlt két szezont is a Hargita alján töltötte, ám idén szerette volna Székesfehérváron folytatni pályafutását. A magyar válogatott támadó november végén, december elején ölthet újra kék-fehér felszerelést.

A magyar sportnapilap online kiadása, az nso.hu számolt be arról kedden reggel, hogy a magyar válogatott támadója, Sofron István a folyamatban lévő Erste Liga szezon közben csatlakozik újra a Csíkszeredai Sportklub csapatához. Mint a lap idézte, Sofron két Csíkszeredában töltött szezon után szerette volna Magyarországon folytatni a pályafutását, a Hydro Fehérvár AV19 együtteséhez igazolt volna, ám az osztrák bajnokságban szereplő fehérváriaknak már készen volt az ICEHL-es kerete.

A játékos jelenleg az Andersen Liga bajnokával, a MAC Ikonokkal edz, előre láthatóan november végén, december elején érkezhet Csíkszeredába.

"Meglátjuk a menetrendet, és annak fényében a vezetőséggel eldöntjük, mikor lenne a legalkalmasabb. Várnak, és nagyon hálás vagyok, hogy megadták a lehetőséget az idény közbeni visszatérésre, hiszen így a szülővárosomban akár újabb bajnoki címet nyerhetnénk az évad végén, erre pedig a pályafutásomban most lesz utoljára lehetőségem. Élni szeretnék vele" – idézte az nso.hu Sofront, aki azt is elmondta: nem tett le a válogatott szereplésről, valamint arról sem, hogy pályára léphet még a Székesfehérvár mezében a jövőben.

Sofron István 2021-ben igazolt szülővárosába, Csíkszeredába. A Sportklubbal a 2021/2022-es szezonban Erste Liga győzelmet ünnepelhetett, majd a legutóbbi, kevésbé sikeres, idényben is csapata erőssége volt. A válogatott támadót nehezen tudja pótolni az Erste Ligának a nyáron jelentősen átalakuló játékoskerettel nekivágó Sportklub. A szeredaiak eddigi öt találkozójukon csupán két pontot tudtak szerezni, valamennyi mérkőzésüket elveszítették.

(Borítókép: sportclub.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?