Erste Liga: a Brassói Corona kiejtette a címvédő Csíkszeredai Sportklubot

Fotó: Facebook/Brassói CoronaA Brassói Corona 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a címvédő SC Csíkszeredát a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, miután vasárnap 5-2-re bizonyult jobbnak.

A nyitó felvonást hosszabbítás után nyerte a Brassó, amely az alapszakaszt a negyedik helyen zárta, és így maradt neki ellenfélnek a székely rivális. A második meccsen - ugyancsak Brassóban - a Sportklub egyenlített, ám Csíkszeredán a Corona mindkétszer győzött. Előbb 5-2-re, majd pénteken 5-1-re.

Az idényben többször is edzőt váltó Csíkszereda már a 22. másodpercben hátrányba került, majd a harmad derekán gyors gólváltást követően a 26. percben Chase Schaber büntetőből is betalált. Az újabb szünet előtt Becze Tihamér szépített, így 3-2-es hazai vezetésről indult az utolsó húsz perc. A hazaiak kézben tartották az irányítást, a végén pedig üres kapus góllal zárták le az erdélyi rangadót.

A negyeddöntőben még egy párharc fut, a magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3-2-re vezet a DVTK Jegesmedvék ellen. A következő összecsapást hétfőn rendezik a Tüskecsarnokban. Amennyiben a fővárosiak jutnak tovább, akkor az alapszakaszgyőztes Budapest JA-val találkoznak az elődöntőben, amely egyben magyar bajnoki döntő is lesz, és a másik ágon a Gyergyói HK mérkőzik a Brassóval. Ha fordítani tud a DVTK, akkor a Gyergyóval elődöntőzik, a BJA pedig a Brassóval.

A kieséssel a Csíkszereda a hatodik helyen végzett. Hetedik a Dunaújváros, nyolcadik a FEHA19, kilencedik a DEAC, tizedik az Újpest.

Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:
Brassói Corona-Csíkszeredai Sportklub 5-2 (2-1, 1-1, 2-0), a párharcot 4-1-es összesítéssel a Brassó nyerte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?