Erste Liga: hosszabbításban nyert és jutott tovább a Gyergyói HK

Fotó: Facebook/Gyergyói HKA Gyergyói HK hosszabbítás után 4-3-ra győzött Dunaújvárosban, így 4-0-s összesítéssel a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe jutott.

Az első két gyergyói, majd csütörtökön a dunaújvárosi összecsapást is az alapszakaszt a második helyen záró székely alakulat nyerte, ezzel közel került a továbbjutáshoz. Az alapszakaszban utolsó előtti, de a rájátszás selejtezőt sikerrel megvívó Acélbikák remekül kezdtek: noha emberhátrányba kerültek, Olli Valtola a 4. percben betalált. Megzavarodott a GYHK, két játékosa is kiült a büntetőpadra, a kettős létszámfölényben pedig Somogyi Balázs a kipattanót közelről értékesítette. A szünetig két vendég emberelőny maradt ki, ám a fordulást követően már a Gyergyó játszott fölényben. Előbb Sárpátki Tamás szépített, majd Vincze Péter váltott gólra egy újabb fórt a 34. percben.

Az 55. percben a hazaiak kapujába került a korong, az eset megítélésére a játékvezetők a videó segítségét vették igénybe, és így érvényesítették a találatot. Ezzel Vincze duplázott, és megint emberelőnyben.

A hajrában gáncsolás miatt ismét emberelőnybe került a Dunaújváros, majd 24.9 másodperccel az alapjátékidő vége előtt Valtola távoli lövésébe Somogyi nyúlt bele, így jöhetett az első gólig tartó hosszabbítás. Ebben kivédekezett egy emberhátrányt a székely csapat, aztán a 74. percben Bodó Christopher fülelt le egy indítást a semleges harmadban, kiugrott és Kovács Dávid lepkéskesztyűje alatt a hálóba lőtt, eldöntve ezzel a párharcot.

A kieséssel a Dunaújváros végzett a liga hetedik helyén. Nyolcadik a FEHA19, kilencedik a DEAC és tizedik az Újpest.

Eredmény, negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Dunaújvárosi Acélbikák-Gyergyói HK (romániai) 3-4 (2-0, 0-2, 1-1, 0-1), hosszabbítás után
    A párharcot 4-0-s összesítéssel a Gyergyó nyerte.
Csíkszeredai Sportklub-Brassói Corona 1-5 (0-0, 0-4, 1-1)
    Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Brassó javára.

Kapcsolódók

Kimaradt?