Erste Liga: nem bizonyultak kedves házigazdának az erdélyi csapatok

Mindhárom erdélyi Erste Ligás csapat legyőzte aktuális magyarországi ellenfelét a bajnokság pénteki játéknapján. Érdekesség, hogy a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyói HK egyaránt négy gólt szerezve húzta be saját mérkőzését.

Csíkszeredai Sportkliub – DVTK Jegesmedvék 4–1

A Sportklub magabiztos győzelemmel, míg a DVTK nagyarányú vereséggel a háta mögött érkezett a pénteki mérkőzésre. A Vákár Lajos Műjégpályán hosszú idő után először tették tiszteletüket vendégszurkolók. Egy kisbusznyi miskolci drukker vívott sportszerű hangpárbajt a koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt foghíjas hazai táborral.

Kiegyenlített első perceket láthattak a nézől, a Sportklub az első harmad feléhez közeledve vette át az irányítást. Ennek meg is lett az eredménye, Gecse távoli találatával szerzett vezetést a kékeknek a 9. percben (1–0). A harmad vége előtt két és fél perccel a hazaiak orosz védője, Kuljash szintén távolról duplázta meg az előnyt (2–0)

A második játékrészt is jól kezdte a Sportklub, a 24. Percben Fodor Csanád lőtt pontosan (3–0). Ezt követően is számos helyzetet dolgoztak ki a vendéglátók, ám gólt mégis a DVTK szerzett, Wehrs átadását Walker értékesítette (3–1).

A záró harmad sem tartogatott fordulatot, a hazaiak még egy szép találatot szereztek Sofron révén és magabiztosan megőrizték előnyüket a végső dudaszóig. Vasárnap a DEAC érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára.

Edzői értékelések:
Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: "A tegnapi, Ferencváros elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk, ráadásul pár játékosunk ki is esett a sorból. Ma este, amikor kellett, meg tudtunk villanni. Megvoltak a lehetőségeink emberelőnyben is, de nem tudtuk őket mind kihasználni. Mindig van javítani való, de az eredményeink jók. Le a kalappal a Miskolc előtt, végig küzdöttek és nem adták fel. Ennél több fog kelleni tőlünk a Debrecen ellen".
Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: "Számunkra az volt a nagy kérdés, hogy a Brassó elleni,nagy gólkülönbségű vereség után meg tudjuk-e újra megtalálni saját magunkat. Ez sikerült, hiszen felálltunk és karaktert mutattunk, ennek a mérkőzésnek ez volt a legnagyobb hozadéka. De a gólszerzéssel hadilábon állunk, valószínű ezen még többet kell dolgoznunk. A találkozó második felében több helyzetet dolgoztunk ki, irányítani is tudtunk, de ezt a sportot is gólra játsszák".

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Miskolci DVTK Jegesmedvék 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők: Gecse Hugó (9.), Kuljash (18.), Fodor (25.) és Sofron (47.), ill. Walker (36.)
Kapura lövések száma: 37–39
Büntetőpercek: 8, ill. 16 perc

Brassói Corona–Debreceni EAC 4–2

A Brassóban nem játszott Boriszenko, a DEAC pedig ugyanazokkal a sorokkal lépett jégre, mint egy nappal korábban. A hazaiak a 6. percben betaláltak Hunt révén a szezonbeli első mérkőzésén védő Gönczinek, aztán a második harmad elején Turcotte egyenlített. Mindösszesen 46 másodpercig állt újra döntetlenre a meccs, Kovács Mátyás újra előnyhöz juttatta a brassóiakat, majd 24 másodpercre rá Machala 3–1-re módosította az állást. A meccs hajrájában történt egy gólváltás: Gliga a hazaiaktól, Kloz a vendégektől volt eredményes. A meccsen megdolgoztatták a kapusokat, Polc 50, Gönczi 41 lövéssel találkozott. A Brassó vasárnap a szintén 22 pontos FTC-Telekomot fogadja. A DEAC a Sportklub otthonában zárja erdélyi túráját.

Gyergyói Hoki Klub-FTC-Telekom 4–1

A zöld-fehérek a második harmad elején megszerezték a vezetést: Tamminen egy felperdülő korongot maga elé tett, majd közelről belőtte honfitársa, Rinne kapujába (0–1). Később kapuvasat lőttek a vendégek Pavuk révén, aztán a meccs feléhez közeledve a hazaiak is erőre kaptak, de nem tudtak betalálni Nagy Kristófnak.

A 30. percben Boros Dániel a támadó harmadban hátulról palánkra lökte Vincze Gergőt, amiért 5 perc+végleges fegyelmivel sújtották, ráadásul a szabálytalanságot követő tömegjelenet után eggyel több ferencvárosi kapott kisbüntetést. A GYHK 5 a 3 ellen hajthatott az egyenlítésért, ez Bodo révén összejött (1–1). A megmaradt több mint 4 percnyi le nem járó emberelőnyben Haaranen lövését nem láthatta Nagy, így fordítottak a hazaiak (2–1). Mire lejárt az ötperces fór, egy 2+2 perces előny következett a gyergyóiaknak. Az újabb ferencvárosi fegyelmezetlenség meghozta a harmadik gyergyói gólt, Orban zárta sikerrel a korongjáratást (3–1).

A harmadik húsz percben az FTC-Telekom kétszer is emberelőnyben zárkózhatott volna, de sem 5 a 4 ellen, sem a kiegészülést követően nem talált be. A végjátékban Nagy lekorcsolyázott, mindez arra volt elég, hogy Bodo betaláljon az üresen maradt kapuba. A Gyergyói HK előnye 3 pontra nőtt a tabella élén legyőzött ellenfelével szemben. A GYHK vasárnap a DVTK Jegesmedvéket fogadja, míg az FTC-Telekom Brassóban zárja erdélyi túráját.

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?