Erste Liga: fölényes Sportklub-győzelem az erdélyi rangadón

Látványos játékkal, meggyőző teljesítménnyel aratott háromgólos győzelmet a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Corona felett az Erste Liga pénteki játéknapján. A mérkőzés két harmadig volt szoros, a záró játékrészben a csíkiak lehengerlő játékkal döntötték a maguk javára az erdélyi hokirangadót.

Jól kezdett a hétközben vezetőedzőjével szerződést bontó Sportklub. Rokaly Szilárd már az első percben megszerezte a vezetést a csíkiaknak (1–0). Bár többet és veszélyesebben támadtak a hazaiak, gólt mégis a Corona szerzet, szűk negyed óra játék után kezdődhetett minden elölről (1–1).

A második harmad is hasonlóan alakult, mint az első, csakhogy ezúttal a Brassó szerzett vezetést. A 32. percben Gliga emberelőnyből talált be, két perccel később Farkas Tamás egyenlített (2–2). Nem dőlt el tehát semmi 40 percnyi játék után.

A záró játékrészben aztán hengerelt a Csíkszereda. A kék-fehérek számos gólhelyzetet kialakítottak, amiből hármat ki is használtak. Sorrendben Sofron, Reisz és Stach volt eredményes (5–2). A felszabadult játékot mutató székelyföldiek összességében magabiztos győzelmet arattak a liga előző szezonja döntőseinek csatájában és meg is előzték a tabellán erdélyi riválisukat.

A folytatásban a Brassó vasárnap a Gyergyói Hoki Klubot fogadja, Csíkszeredába pedig jövő csütörtökön a Ferencváros látogat, előtte azonban a Bukaresti Steauáva következik páros mérkőzés.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 5–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 700 néző
Gólszerzők: Rokaly Sz. (1.p.), Farkas (36.p.), Sofron (46.p.), Reisz (47.p.), Stach (57.p.), ill. Boriszenko (14.p.), Gliga (32.p.)
Kapura lövések száma: 41–28
Kiállításpercek: 10, ill. 10 perc
További eredmények:
UTE–DVTK Jegesmedvék 2–1
Debreceni EAC–FTC-Telekom 1–4

(Borítókép: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?